Fotoğraf: travelchannel.com

İzlanda’nın Büyülü Elf Okulu

İzlanda’da 15 farklı elf çeşidi olduğunu iddia eden Skarphedinsson, elfleri ve diğer gizli insanları gördüğünü iddia eden 900’den fazla İzlandalı ve 40 başka ülkeden 500 kişiyle tanıştığını belirtiyor. Bu insanları ise bir araya getiren ortak nokta ise psişik olmaları ve altıncı hislerinin kuvvetli olması.

Kuzey İzlanda’da soğuk mu soğuk bir kış günü, genç bir delikanlı annesi tarafından yandaki çiftliğe yardım etmesi için gönderilir. Ancak karanlık çöker, kar fırtınası şiddetlenir ve zavallı delikanlı kaybolur. Soğuk, aç ve yorgun düşen genç delikanlı, küçük bir eve denk gelir, kapıyı çalar, nazik ama kısa boylu bir çift onu içeri davet eder. Bu evde her şey ilkeldir, küçük hanımefendi ona kuru kıyafetler getirir ancak bu kıyafetler delikanlıya bir yerden tanıdık gelir, folklor müzesinden. Delikanlının yaşadığı şaşkınlığı gören çift “Biz elfiz, biz gizli insanlarınız. Endişelenme, sana zarar vermeyeceğiz” der.

Sıcak bir yemekten sonra delikanlı sabaha kadar derin bir uykuya dalar, elf çift onu besler ve sabah olur olmaz oradan ayrılır. Ancak delikanlı gördüklerinin hayal gücünün ürünü olup olamadığına bir türlü karar veremez. Kar üzerindeki adımlarını geriye doğru takip eder ama ev ortadan kaybolmuştur. Metro’nun haberine göre bahsettiğimiz delikanlı şu an 69 yaşında ve Reykjavík’te bulunan İzlanda Elf Okulu’nun müdürü, Magnus Skarphedinsson. 

Elf fenomenini incelemek için 34 yıl harcayan Skarphedinsson “Doğaüstü deneyimler, hayaletler ve ruhlar hakkında hikayeler topluyorum, ancak ben onları hiç görmedim. Yine de elflerin ve gizli insanların veya huldufólk’un varlığına inanıyorum” diyor. İzlanda’da elfleri gören 1400 görgü tanığıyla tanışan Skarphedinsson İzlanda Elf Okulu için sorular soruyor ve hikayeleri derliyor. Skarphedinsson’un çıkış noktasını belirtmek gerekirse pek çok yerli ve yabancı turistin ona elfler hakkında sorular sorması olmuş, nitekim konuya bir hayli hakimmiş. 

İzlanda’da 15 farklı elf çeşidi olduğunu iddia eden Skarphedinsson, elfleri ve diğer gizli insanları gördüğünü iddia eden 900’den fazla İzlandalı ve 40 başka ülkeden 500 kişiyle tanıştığını belirtiyor. Bu insanları ise bir araya getiren ortak nokta ise psişik olmaları ve altıncı hislerinin kuvvetli olması. Bu bağlamda, İzlanda Üniversitesi’nin 2007’de gerçekleştirdiği bir araştırma, İzlandalıların yüzde 60’ının elflerin ve gizli insanların varlığına inandığını ortaya koydu. Ancak bu gizli, kısa boylu canlıları elbette Reykjavík’te görmek mümkün değil, farklı bir boyutta var olan bu canlılar yalnızca psişik yetenekleri olanlar tarafından görülürler. Her nasılsa İzlanda’da her 20 kişiden biri böyle bir sezgiye sahip olduğunu iddia etmektedir. Bunun büyük ihtimalle nedeni ise ülkenin kolektif hafızasında elflerin önemli bir yere sahip olmasıdır. 

İzlanda Elf Okulu’nun Müdürü Skarphedinsson, İzlandalıların elfler ve gizli insanlarla derin bir dostluğu olduğunun altını sıklıkla çiziyor. Örneğin birisi doğanın ortasında kaybolursa, kar fırtınasında mahsur kalırsa, gizli insanlar veya elfler onlara barınak sağlar. İnsanlar açlıktan ölüyorsalar onlara yiyecek verirler. Hasta iseler onları iyileştirirler. Yine de sadece psişik insanlar elfleri görebilir. Hakikaten de İzlanda’nın doğasını ve ülkedeki gizli noktaları gördükten sonra buralarda elflerin yaşadığına insanlar ister istemez inanıyor. Skarphedinsson ayrıca yılbaşı akşamı elfleri gördüğünü iddia eden birçok insanla tanıştığını da belirtiyor. Ayrıca On İkinci Gecede de kendilerini insanlara görünür kıldıklarına dair söylentiler de bulunuyor, hatta İzlandalılar bunu Þrettándinn adlı bir festivalle şenlik ateşi yakarak kutluyor.

İzlanda Elf Okulu, elfler hakkında en geniş ve en kapsamlı bilgiye sahip kurum olarak tezahür ediyor. Skarphedinsson İzlanda Elf Okulu’nun kuruluşundan bugüne kadar ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Almanya gibi ülkelerden 10.000’den fazla mezun verdiğini söylüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir