Kopenhag Kültür Gecesi
Fotoğraf: Zleep Hotels

Kopenhag Kültür Gecesi

Geçmişin izlerini süreceğiniz müze turlarından gelecekten bir kesit sunan sergilere, Kopenhag Kültür Gecesi gezi planlarınıza girmeyi hak ediyor.

Kopenhag Kültür Gecesi, 7’den 70’e herkesi bir araya getiren Danimarka’nın en önemli kültür etkinliği. İlk kez 1993 yılında düzenlenen Kültür Gecesi, o tarihten beri her yıl Ekim ayının ikinci Cuma günü 250’den fazla etkinlikle ziyaretçilerini ağırlıyor. Akşam 18:00’de başlayan etkinlikler gece yarısına kadar sürüyor.

Kültür Gecesi kapsamında şehirdeki sayısız müze, kilise ve tarihi mekanda turlar düzenleniyor. Normal şartlarda ziyaretçilere kapalı olan birçok alan da bu geceye özel olarak tur programına dahil ediliyor. Eş zamanlı olarak birçok noktada gerçekleşen müzikal gösterileri ve konserler de kültür gecenize dahil edebileceğiniz etkinlikler arasında. Kopenhag Kültür Gecesi’nde tarihi mekanlarda düzenlenen etkinler yanında birçok bilim sergisi, tiyatro ve atölye çalışması da bulunuyor. Ayrıca, dönem kıyafetlerinin sergilendiği defilelere ve meditasyon seanslarına da rastlamanız mümkün.

Kültürün her alanını her yaş grubu için dahil etmeyi de unutmamışlar, çocuklar için düzenlenmiş birçok etkinlik de bulunuyor. Giriş için önceden temin etmeniz gereken etkinlik biletleri 12 yaş altı çocuklar için ücretsiz. Yetişkinler ise 95 DKK gibi uygun bir fiyata bilet alabiliyorlar. Bilet fiyatlarına ayrıca tüm toplu taşıma araçlarında 17:00-05:00 arası geçerli ücretsiz geçiş de dahil. Geceden elde edilen gelir ise, şehirdeki kültür kurumlarını desteklemek için kullanılıyor.

Bu yıl pandemi nedeniyle düzenlenemeyen Kopenhag Kültür Gecesi, 2021 yılında ziyaretçileriyle tekrar buluşmayı bekliyor. 15 Eylül 2021 tarihinden itibaren Kopenhag Kültür Gecesi Programı internet sitesi üzerinden ulaşılabilir olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir