Copenhill Enerji Santrali
Fotoğraf: Max Mestour/ Amelie Louys/ Copenhill

Copenhill: En Temiz Enerji Santrali

Kopenhag’da bulunan ve dünyanın en temiz enerji santrali olarak kabul edilen Copenhill Enerji Santrali, kayak pisti gibi birden fazla etkinlik için de hizmet vermekte.

Çatısında kayak pisti, tırmanma duvarı, go kart, wakeboard ve yürüyüş yolu bulunan Copenhill fütüristik bir mimariye sahip. Copenhill, dünyanın en etkili 100 insanı arasında gösterilen mimar Bjarke Ingels tarafından tasarlandı.

Copenhill Enerji Santrali, saatte 70 ton atığı yakarak Kopenhag’da 120.000 haneye sıcak su ve elektrik sağlamakta. Kopenhag, 2025 yılında dünyanın ilk karbonsuz şehri olma hedefine ulaşmak için Copenhill ile bir adım öne geçmiş bulunmakta. Copenhill atık yakma ve enerji üretme için teknoloji ile donatılmış bir enerji santrali. Fakat bunun yanı sıra Copenhill’de kayak pistinin ve ya diğer aktivitelerin olmasının yanında halkı bilinçlendirmek için tesiste eğitimlerde veriliyor.

Copenhill Kentsel Rekreasyon Merkezi

Copenhill birbirinden farklı aktivitelere ev sahipliği yapmasından dolayı ise kentsel rekreasyon merkezi olarak görülmekte. Yapay kayak pisti, çatı katı barı, tırmanma duvarı, yürüyüş ve koşu parkurları bulunuyor. Binada yer alan eğitim merkezi ile birlikte akademik turlar, konferanslar ve atölye çalışmaları yapılabilmekte.

Copenhill fütüristik mimariye sahip olması sebebi ile ayırt edici özelliklere sahip. Eğimli yeşil çatısı ve kama şeklinde ki formu ile eşsiz bir forma sahip olan Copenhill, dünyanın en etkili insanlarından biri tarafından tasarlandı. Bjarke Ingels Copenhill için temiz enerji ve kayak yapılabilir enerji santrali ile hayal güçlerinin temelini oluşturduklarını ifade etmekte.

Yılın farklı dönemlerinde Copenhill Kentsel Rekreasyon Merkezinde ilginizi çekebilecek aktiviteler bulabilirsiniz. Copenhill’de gerçekleşen aktiviteler ve ya eğitimler için bu link üzerinden daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir