Fotoğraf: Hans Olav Settem

Yeni: Simen Mitlid – Grateful Dead

Yağmurlu bir gün, sonbaharın gelmesiyle birlikte sararmış yapraklar ve sıcak bir içecek içtiğinizi hayal edin. Kulağınızda Simen Mitlid‘in yeni teklisi “Grateful Dead” çalıyor olsun. İstanbul’da bugün hava yağmurlu ve ıslak, nitekim yeni tekliyi dinlemek için bütün koşullar tamam. Parça başlar başlamaz Simen’in yumuşak ve hüzünlü sesi sizi adeta büyülemeye başlıyor bile. Enstrüman çeşitliliğini ve çok katmanlılığı zarif ve kusursuz bir şekilde sunan Simen Mitlid, aynı zamanda becerikli şarkı sözü yazımıyla da edebi anlamda da bizleri tatmin ediyor. Sufjan Stevens’ı seviyorsanız mutlaka Simen Mitlid’i dinlemelisiniz gibi klişe bir şey söylemek nasıl olur bilinmez ancak Simen’in tatlı, hoş ve huzurlu parçalarına mutlaka kulak vermelisiniz. Simen tekliyi şöyle betimliyor:

“Grateful Dead, hem mecazi hem de gerçek anlamda bir şekilde hayaletler hakkında bir şarkı. Kötü iletişim hakkında bir şarkı yazmak istedim ve internet bağlantısını bir araç olarak kullanırken hayaletler ise bunun bir metaforu oldu. Parça, aynı zamanda Fransız şair Charles Baudelaire’e bir saygı duruşu niteliğinde.”

30 Ekim tarihinde “Birds; or, Stories from Charlie B’s Travels From Grønland to the Sun, and Back Again” adlı üçüncü albümünü yayımlayacak müzisyen daha albümün isminden bile aslında bizlere ne denli şiirsel bir dünya ile karşılaşacağımızın ipucunu veriyor. “Grateful Dead” ise albüm öncesi yayımlanan son tekli niteliğinde. Mitlid’in albüm öncesi tekli olarak yayımladığı diğer parçaları “Weeks”, “Birds” ve “While Heaven Is on Fire” da birbiri ile inanılmaz uyumlu ve harmonik. Simen Mitlid’in müziğinin yanı sıra yayımladığı müziklerin albüm kapakları ise birbirinden güzel ve tasarımsal anlamda birbirini tamamlar nitelikte. Bütün tasarımlar ve albüm kapakları yetenekli tasarımcı Kristoffer Eidsnes’in ellerinden çıkma.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir