Robert John David’in Göteborg Rehberi

Robert Serholt’un tam adından ismini alan İsveçli müzik grubu Robert John David, Göteborg’un dışındaki küçük bir şehirden, Kinna’dan, indie pop-rock manzaraları sunuyor. Robert’ın yanı sıra kardeşi Fredrik Serholt, Anton Klavborn ve Jesper Persson, genç yaşlardan itibaren müzik yapan grupta yer alıyor. Robert John David’in ses evreninde, emo, punk, alternatif rock, pop ve progg gibi birçok farklı janrı bulmak mümkün. Bu çok renkliliği sahnesine de getiren grup, dinleyiciye de enerjik ruh halini hissettiriyor. Robert John David, ilkbahar boyunca birçok tekli yayınladı ve şimdi ikinci albümleri “Livet är Enkelt”i paylaşmaya hazırlar.

Korona virüsü nedeniyle artık seyahat etmenin imkansız olduğunu biliyoruz, ancak seyahat kısıtlaması kalktığı an itibariyle tatil yapmayı düşünenler için muhtemel destinasyon olarak Göteborg’u keşfetmek istedik. Fredrik Serholt bize harika ve oldukça yerel bir Göteborg şehir rehberi hazırladı.


yemek için

Jinx food truck ve Jinx Dynasty, uzun zamandır Göteborg’da yediğim en iyi yemek yeri. Harika ve ödediğiniz paraya değecek Asya sokak lezzetleri bulmak mümkün.


içki için

Spike Brewery. Eğer şanslıysanız, yaz aylarında, odun fırınının arkasında bulacaksınız, burada da Neapolitan tarzı zanaat pizzaları satıyoruz, hoppy biralarınızla eşleştirmek için.


kahve için

Zor soru. Majorna çevresinde bir okulda çalışıyordum, Biscotti adında tatlı küçük bir kafenin yakınında ve harika espressoları var. Hep orada kahve içerdim. Saluhallen’in dışındaki Aldardo da hızlı bir espresso için güzel bir seçenek.


dans etmek için

Eğer dans edersem canlı müzik eşliğinde dans etmek isterim. Aşağıdaki cevap bu soru içinde geçerli olacak.


müzik için

Göteborg’da harika konser salonları var ve bence hepsi inanılmaz işler çıkarıyor, programları çok iyi. Hepsini desteklemeliyiz. Herhangi spesifik bir mekandan bahsetmeceğim, mutlaka unutacaklarım olduğu için, rahatlıkla herhangi bir konser salonuna gidebilirsiniz. Eğleneceğinizin garantisini veriyorum.


şehirden kaçmak için

Bergsjöbadet, Bergsjön’de güzel küçük bir göl. Buraya yazları yüzmek için ya da kışın barbeküde vejetaryen hot dog yapmak için gidiyorum. Kviberg’de yaşadığım için burada sık sık yürüyüş de yapıyorum.


albüm alışverişi için

Bengans, plak almak için oldukça tipik bir yer ama fiyatları ve seçkileri çok iyi.


kıyafet alışverişi için

Bellevue çevresinde her türlü malzemeyi bulabileceğiniz birkaç market ve ikinci el dükkanları var. Eğer bu seçenekten memnun kalmadıysanız Kviberg’e yürümeye devam edin ve Kvibergs Marknad‘ı ziyaret edin, ve eve elleriniz boş dönmeyeceğinizi garanti ederim.


ilk buluşma için

Saluhallen‘a gidip market alışverişi yapın, sonrasında Kåges‘te bira içebilirsiniz, küçük bir öğle yemeği yiyip ardından eve gidip birlikte yemek yapın. Saluhallen’ı ziyaret ettikten sonra evde yemek yapmanın üstünde iyi bir şey yok bence.


ilham için

Backa Teater, her zaman süper ilham verici ve önemli şovlar hazırlıyorlar.


yürüyüş için

Göteborg uzun yürüyüşler için harika bir şehir, Johanneberg‘den yürümeye ve sonra Haga, Linné ve Majorna‘dan ya da başka bir yoldan geçmeyi, güzel barlarda, kafelerde ve fırınlarda durmayı seviyorum.


uyku için

Partille Vandrarhem. Yıllar önce Göteborg’un bu banliyösünde, Kungsgatan’daki Nacksving Studios’ta bir albüm kaydederken epey zaman geçirdim.


en iyi manzara için

Ramberget, en iyi manzara ve aynı zamanda yürüyüş için en iyi yerlerden biri.


en sevdiğin yerel mekan

Gamlestaden’daki Yamall Alsham Restaurang, 40 krona otantik, harika bir falafel yemek mümkün.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir