Netflix’teki Nordik Diziler

Dünyada Nordik dizilere duyulan ilginin sürekli artması ile Netflix gün geçtikçe kataloğuna yeni Nordik yapımlar ekliyor. Bu nedenle çok hızlı değişen bu listeyi güncel tutmak biraz zor olsa da sizinle Netflix’teki tüm Nordik dizileri bir yazıda paylaşmak istedik.

THE VALHALLA MURDERS

Acı dolu bir geçmişi olan Oslolu dedektif’in memleketi İzlanda’ya, bir seri katili yakalamak için gitmesi ile başlayan dizi o kadar gerçekçi ki hakkında gerçek bir hikayeden alındığı üzerine yorumlar var.

RAGNAROK

Norveç mitolojisi ve günümüz problemlerini bir araya getiren Ragnarok, bir ailenin eski yaşadıkları kasabaya dönmesi ile başlıyor ve küçük kasabanın tüm doğal güzelliğinin altında yatan karanlık sırların ortaya çıkması ile devam ediyor. Bu arada Ragnarok’un çekildiği mekanları yazdığımız yazımıza buradan göz atabilirsiniz.

BLOODRIDE

Bu keyif verici derecede dehşetli korku antolojisi dizisinde, tekinsiz bir otobüsün talihsiz yolcuları, bilinmeyen korkunç bir destinasyona doğru yol alıyor. Bloodride’da konu edilen her bir hikaye gerçekçi olduğu kadar tuhaf da olan bir evrende geçiyor. Korkuyu karanlık İskandinav mizahı ile harmanlandığı yapımda altı farklı hikayeye odaklanılıyor

CALIPHATE

İsveç’ten IŞİD’e katılmak için Rakka’ya giden gençler ile, terörist gruba katıldığı için pişmanlık duyan bir kadının ve istihbarat ajanını arasındaki hikayeyi anlatan dizi, yayınlandığı dönemde İsveç’in en çok konuştuğu dizilerden birisiydi.

QUICKSAND

Stockholm’de yaşayan 18 yaşındaki Maja’nın sıradan bir hayatı vardır. Ancak Stockholm’ün en zengin semtlerinden biri olan Danderyd’de bir okula düzenlenen silahlı bir saldırı, Maja’nın hayatını tamamen değiştirir. Semti etkisi altına alan trajedinin sorumlusu olarak görülen Maja, birden kendisini cinayetten yargılanırken bulur. Dava devam ederken Maja’nın hayatı ve okuldaki diğer öğrenciler, öğretmenler ve ebeveynlerle olan ilişkileri araştırılmaya başlanınca bir takım tuhaf detaylar ortaya çıkar. Biz de dizi boyunca Maja’nın yeni arkadaş çevresi ile tanıştığı günden, silahlı saldırıya kadar olan bu tuhaf olayları izliyoruz.

THE RAIN

Neredeyse İskandinavya’da yaşayan herkesi öldüren ve yağmurla gelen virüsten 6 yıl sonrasını konu alan The Rain, Danimarkalı iki kardeşin sığınaklarından çıktıktan sonra bölgedeyi yeniden keşfetmelerini konu alıyor. The Rain, adından sürekli söz ettirecek Nordik diziler listesine şimdiden girdi.

HOME FOR CHRISTMAS

İlişki durumu hakkındaki bitmek bilmeyen yorumlardan bıkan müzmin bekar Johanne, Noel’de eve götürecek bir erkek arkadaş bulmak için 24 günlük bir ava çıkar. Biz de dizide Johanne’nin biraz komik, biraz üzücü 24 günlük “challenge”ına dahil oluyoruz.

DEADWIND

Dizi yaşadığı trajik kayıptan sadece birkaç ay sonra dedektif Sofia Karppi’nin Helsinki’deki bir inşaat şirketiyle bağlantıları olan bir kadının öldürülmesini araştırıyor.

NORSEMEN

Orjinal ismi ile Vikingane, küçük bir Viking köyündeki günlük yaşamı eğlenceli bir dille anlatıyor. Cinsiyet eşitliği, sürdürülebilirlik, doğa sevgisi gibi günümüz İskandinavya’sı ile 700’lü yılları karşılaştıran dizinin büyük bir hayran kitlesi var.

WARRIOR

Dizi görevi nedeniyle suçluluk duyan bir savaş gazisi, Kopenhag’daki tehlikeli bir motorcu çetesine sızmak için en yakın arkadaşının dul eşiyle iş birliğini anlatıyor.

FALLET

Her zaman tek başına çalışmayı tercih eden İsveçli bir polisin, İsveç’te öldürülen bir İngiliz’in dosyasında İngiltere’den bir polisle birlikte çalışmak zorunda kalması ile başlayan dizi Nordik polisiye komedilerinin en iyi örneklerinden olarak gösteriliyor.

BORDERLINER

Bir polis dedektifi, ailesini korumak için bir cinayet vakasını örtbas eder. Ama ortağı durumdan şüphelenince, görev esnasında tehlikeli bir oyunun içine düşer.

OCCUPIED

Avrupa’nın en büyük petrol üreticisi Norveç’in çevre adına petrol üretimini durdurması ile krize sürüklenen Avrupa adına, Rusya’nın Norveç’i işgal etmesi ile başlıyor.

RITA

Danimarka yapımı komedi-drama türü dizi; bağımsız, açık sözlü ve öğrencileri tarafından çok sevilen ama yetişkinlerle o kadar iyi geçinemeyen öğretmen Rita’yı anlatıyor.

VIKINGS

Viking kahramanı Ragnar Lothbrok’un, ileriyi göremeyen, yetersiz bir lidere meydan okuyarak Norse sınırlarını nasıl genişlettiğini seyrettiğimiz gerçekçi bir dram. Dikkat fragman 6. sezondan 🙂 Spoiler olmasın.

LILYHAMMER

Netflix ve Norveçli NRK1’in ortak yapımı olan Lillyhammer, Amerikalı eski bir gangster olan Frank Tagliano’nun tanık koruma programı dahilinde Norveç’e gönderilmesini ve orada yaşadıklarını anlatıyor.

Yazı: Ozan Özdoğan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir