Yeni: Robert John David – Kaffe och nikotin

Bu sene by:Larm Festivali’ne gittiğimizde Svenska:Larm kapsamında Cafe Sør’de izlediğimiz Robert John David‘i bir süre önce radarımıza almıştık. Spotify’da dinlerken bile bizi kendi aurasına kaptıran dört kişilik İsveçli grubun canlı performansının çok iyi olduğunu bekliyorduk. Gerçekten de öyleydi. Sahnede inanılmaz bir enerjiyle performans veren grubun enerjisine hayran olduk.

Söz yazarı Robert Serholt’un üç isminden ismini alan grup, Robert John David, Göteborg’un dışında küçük bir şehirden, Kinna’dan, indie-pop manzaraları sunuyor. Küçük yaştan itibaren birlikte müzik yapan grupta Robert haricinde erkek kardeşi Fredrik Serholt, Anton Klavborn ve Jesper Persson yer alıyor. Emo, punk, alternatif rock, pop ve progg gibi birçok farklı janrdan etkilenen Robert John David’in ses evreninde hakikaten her şeyden bir iz bulmak mümkün. Bu çok renkliliği sahnesine de taşıyan Robert John David dinleyiciye o enerjik ruh halini hissettiriyor. 2019’da “Nr. 1” adlı ilk albümünü yayımlayan Robert John David 28 Mayıs’ta devam albümünü müjdeliyor. Grup, ilkbahar süresince de yedi tekliyi dinleyiciyle buluşturacak. Dikkatimizi çeken bir diğer öge ise Robert John David’in albüm ve tekli kapaklarının da harika illüstrasyonlar olması, hepsi Frida Wallgren‘in elinden çıkma.

Bugün, 19 Mart’ta, “Kaffe och nikotin” adlı tekliyi bir müzik videosuyla dinleyiciyle buluşturan Robert John David tipik bir öğrenci hayatından sahneler sunuyor. Bir öğrencinin yaşadığı acımasız günlerin punk marşı gibi nitelendirebileceğimiz bu parça, kahve ve nikotin diyetinden, yetiştirmemiz gereken deadlinelardan ve Skype görüşmelerinden bahsediyor. Şarkı sözlerinin İsveççe olmasına rağmen aynı hissiyatı dinleyiciye aktarabilen Robert John David gerçekten de o stresli ve paranoyak dönemi gözler önüne seriyor. Robert John David’in yeni teklileri ve Mayıs ayında yayımlanacak albümü için epey heyecanlıyız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir