Fotoğraf: Sigga Ella
Fotoğraf: Sigga Ella

Röportaj: Eivør

Faroe Adaları diyince akla ilk gelen isimleden biri olan Eivør 12 Mart’ta İstanbul’da! Mistik folk melodileri ve etnik vokalleri ile Nordik ruhunu %100 Studio’ya getirecek olan Eivør, İstanbul’daki ilk konserini verecek! Biz de bu şansı bulmuşkan Spotify’a göre en çok İstanbul’da dinlenen Eivør ile kısa bir sohbet ettik.

Selam! Nasılsın? Türkiye’den çok fazla hayranın var, İstanbul’da çalacağın için heyecanlı mısın?
– Çok heyecanlıyım! İstanbul’a gelmeyi çok uzun zamandır bekliyordum, ilk konserimi vereceğim için sabırsızlanıyorum!

Muhtemelen daha önce bunu çok fazla yaptın ama evden çok uzak yerlerde çalmak sana nasıl hissettiriyor?
– Çok seviyorum! Dünyada farklı yerler görüp yeni kültürler öğrenmeyi çok seviyorum 🙂

– Sence Faroe Adaları’nın muhteşem doğası müziğine ilham oluyor mu? Öyleyse şu şarkıda buradan ilham aldım diyebileceğin bir yer var mı?
– Bence doğa ve geldiğim yer müziğimin önemli elementlerinden birisi. Müziğimi yazarken içsel bir manzarada geziyormuşum gibi hissediyorum. Spesifik bir yer hakkında yazdığımı düşünmüyorum. Daha çok bana genel olarak hissettirdiği, atmosferi, doğadaki kontrast ilham oluyor.

– Faroece birçok şarkın var ve dil kulağa çok şiirsel/ mistik geliyor. Sözleri anlamasak da çok seviyoruz. Şarkılarında Nordik destanlardan ilham alıyor musun?
– İlk albümlerinde Nordik destanlardan ilham aldığım şarkılar kaydetmiştim. Hala destanlardan ilham alıyorum ama şarkılarımın daha yoruma açık olmasını seviyorum. Bence destanlar hala şarkılarımda var ama daha soyut bir şekilde.

– Peki daha fazla Faroece şarkı yayınlamayı planlıyor musun?
– Evet kesinlikle! Kendi dilimde şarkı söylemeyi çok seviyorum 🙂

– 2020 senin için heyecanlı bir yıl mı? Postlarında yeni besteler üzerinde çalıştığını ve albümünün son dokunuşlarını yaptığını gördüm.
– 2 yıldır yeni albümüm üzerinde çalışıyorum, sonunda son dokunuşlara geçtim, bu yıl yayınlıyorum 🙂

– Faroe müzik sahnesinde çok fazla yetenekli sanatçı var fakat yine de hala keşfedilmeyi bekleyen bir bölge. Bize biraz isim önerebilir misin?
– Evet! Çok fazla yetenekli ve kuul sanatçı var. Bazı önerilerim şöyle:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir