by:Larm 2020 Keşifleri

Her yıl yüzden fazla konsere ev sahipliği yapan by:Larm bu yıl da birbirinden sürpriz isimleri sahnesinde ağırladı. “Showcase” festivali olarak adlandırabileceğimiz by:Larm, Norveç ve İskandinavya’daki yeni yetenekleri keşfedebileceğiniz bir festival. Biz de sizler için RöyksoppSusanne SundførAne Brun, Thomas DybdahlJose GonzalezModdiLykke LiTodd Terje gibi isimlerin bile ilk konserlerini verdikleri bu festivalden “gelecekte kesin ünlü olur” dediğimiz isimleri listeledik <3 Bazı isimler şimdiden dünyaya açılmaya başlamış olsa da çoğu isim kariyerinin henüz başında.

Bona Fide

Kopenhaglı ikili Bona Fide, gotik tınıları folk müzik ile harmanlayarak kendilerine özel bir tarz yakalamışlar. Geleneksel folk müziği çağdaş bir forma dönüştüren ikili, kilisede verdikleri konser ile festivalin öne çıkan isimleri arasına girdi.

Das Body

İlk çıkışlarını 2018’de by:Larm’da yapan grup o günden bugüne hem kendilerini geliştirmiş hem de Avrupa ve Amerika turnesine çıkmışlar. Dazed, The Fader gibi dergilerin radarına gren grup 2020’de sık sık karşımıza çıkacak.

Doglover95

İskandinav dokunuşuyla Hip-hop diyebileceğimiz tarzı ile Norveç’in en iyi hip-hop albümleri arasına giren Doglover95, folk, elektronik üzerine deneyler yapıyor. Hip-hop sevmiyorsanız bile bir şans vermeniz gereken Doglover95, yavaş yavaş kabuğundan çıkıyor <3

Ganger

Danimarka’da radyoda sık sık karşılaşabileceğiniz Ganger, festivalin en “cool” performanslarından birini sergiledi. Deneysel pop olarak adlandırabileceğimiz tarzları ile öne çıkan grup Roskilde Festival’de de sahne alacak.

Hannes

Hannes’i daha önceki projelerinden ve Instagram take-overımızdan tanıyanınız olabilir. Daha çok solo projelere odaklanan Hannes, Norveç’teki ilk konserini bu yıl by:Larm’da verdi. James Blake gibi isimleri seviyorsanız mutlaka ilginizi çekecek olan Hannes’i dinlemeyi unutmayın.

Hedda Mae

Eylül ayında Bergen’de Vill Vill Vest Festivali’nde yakından takip ettiğimiz ve radarımıza aldığımız Hedda Mae ilk teklisi ‘Pride Goes Before A Fall’u geçtiğimiz hafta dinleyiciyle buluşturdu. Çok küçük yaşlardan itibaren müzikle iç içe büyüyen Hedda her zaman en çok yapmak istediği şeyin sahneye çıkmak olduğunu söylüyor. İlk şarkısını yedi yaşında yazan taze yetenek ardından uzun yıllar piyano dersleri aldı. İlk ciddi şarkısını on yedi yaşında yazan Hedda bununla birlikte vokal derslerini takip etmeye başladı. Zaman içinde pop müzik yapabilmek için yeterli bilgi ve donanıma sahip olan Hedda birçok farklı janrdan etkilenerek kendi tarzını oluşturdu. Funk, rap ve scandipop esintilerini bir potada eriten müzisyen %100 kendi yazmış olduğu şarkı sözleriyle dinleyiciye iç dünyasını açıyor. 2019’da tamamen no name bir müzisyenken 2020’de halihazırda bekleyen teklileriyle Hedda Mae ismini büyük bir dinleyici kitlesine duyaracak gibi duruyor.

JFDR

Samaris‘ten melek sesli Jófríður Ákadóttir‘in alter egosu JFDR, yetenekli müzisyenin projelerinden sadece birisi. Pascal PinonSamaris ve GANGLY gibi çeşitli projelerde de oldukça aktif bir rol oynayan Jófríður, İzlanda’nın en tanınan ve en aktif müzisyenlerinden biri. JFDR’u tanımlamak gerekirse daha soft ve daha minimal tınılarla beslenen bu proje, daha çok şiirsel bir yolculuğun başlangıcı gibi. Klasik, folk ve elektronik bazlardan beslenen JFDR mevsim değişimlerine, dalgaların sesine müziğinde yer veriyor. Jófríður bir nevi dinleyiciye İzlanda‘nın büyülü ses manzaralarını da sunuyor.

JUNO

Trondheimli grup JUNO, kısa sahne tarihi boyunca Londra, Edinburgh ve Århus gibi şehirlerde konser verdi. by:Larm’ın da öne çıkan gruplarından biri olan JUNO, cazı merkeze alarak farklı müzik türlerini bir araya getiriyor.

KAMARA

İlk olarak geçtiğimiz Vill Vill Vest’te keşfettiğimiz Kamara, Bergen’in sıradaki büyük isimlerinden birisi. Güçlü şarkı sözleri, melodileri ve sahne enerjisi ile şimdiden festivallerin gözde isimlerinden! R&B, soul, hip-hop gibi tarzları harmanladığı pop parçaları hemen dile dolanıyor!

KÅRP

Göteborglu deneysel elektronik ikilisi Kårp, geçtiğimiz yıl İsveç’te en iyi çıkış yapan grup ödülünü aldı. “Death disco” adını verdikleri tarzları ile sahneye farklı bir dokunuş katan ikili Fever Ray/ The Knife severlerin mutlaka ilgisini çekecektir.

LÖV

Marte Eberson, Øystein Skar ve Martin Halla gibi çok yetenekli müzisyenlerin kurduğu yeni grup, LÖV, yayınladıkları teklileri ile şimdiden müzikseverlerin ilgisini çeken grup, ilk albümlerini geçtiğimiz ay yayınladı.

Turquoise Sun

Biraz elektronik, biraz saykodelik! Turqouise Sun, dümdüz poptan sıkılanları kurtarmaya geliyor! Danimarka’da yavaş yavaş dikkat çekmeye başlayan grup, by:Larm’da da en sevilen performanslardan birini sergiledi.

VIKING_DEATH_TRAP.EXE

BDSM-Trap? Daha önce böyle bir tür duymadıysanız, garip bir şekilde sizi etkisi altında bırakacak bir grup Viking_Death_Trap.Exe. Festivalin en kalabalık 2 konserini veren grubun bağımlısı olmamak elde değil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir