Yeni: Pikekyss – Hundre Tanker i Hodet

Pikekyss, 17 Mayıs günü yayımladığı ‘Sykler uten hender’ adlı teklisiyle Norveç Ulusal Bayramı’nı yeni teklisiyle kutlamıştı. Ardından Ağustos ayında yayımladığı ‘Under Vann’ teklisiyle yaz aşklarını üzen, sonbaharın habercisi bir parçayla kalbimizi kazanmıştı. Bugün, Pikekyss neredeyse bir seneden fazla üzerinde çalıştığı ilk EP’si ‘Hundre tanker i Hodet’i yayımladı.

Pikekyss, beş parçadan oluşan EP’si ile sevimli ve yumuşak tınılarla toplumu ciddi şarkı sözleriyle tasvir ediyor, belli bir çizgide oldukça ciddi işler yapmasının yanı sıra yine de eğlenmeyi unutmuyor. Grup, bütün bunları yaparken genç ve pozitif ruhunu da yansıtıyor. EP’nin ana odak şarkısı elbette aynı adlı ‘Hundre tanker i hodet’. Bass gitarist Helén’in vokalliğini yaptı parça, hassas, derin ve savunmasız yanlarımızı da gösteriyor. İlk parça ‘Klubben’ ise intro niteliği taşıyor. EP’nin üçüncü parçası ‘Berlin’ ise Berlin gibi eğlenceli bir şehri eğlenceli tınılarla anlatıyor.

İnsan, ‘Hundre Tanker i Hodet’ EP’sini dinlerken ister istemez mevsimleri düşünüyor. ‘Klubben’ yaz mevsimini; ‘Hundre Tanker i Hodet’ kışı; ‘Berlin’ ve ‘Sykler Uten Hender’ ilkbaharı ve son olarak ‘Under Vann’ sonbaharı anımsatıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir