Yeni: Carl Louis – Silent Soldier

İşlerini severek takip ettiğimiz, keyifle dinlediğimiz Norveçli müzisyen-yapımcı Carl Louis uzun zamandır beklenen yeni albümü ‘Silent Soldier’ı yayımladı. Nordik elektronik sahnesinin başrolünde yer alan Carl Louis, yeni albümüne hızlı bir giriş yapıyor.

Açılış şarkısı The Enemy‘den itibaren dans edilesi tınılarıyla Louis dinleyiciyi oldukça hareketli bir albüm dinleyeceğine dair uyarıyor. Hakikaten de ikinci şarkı Nightride‘dan itibaren her şey daha da hızlanıyor. Parçalar arasındaki uyum ve aralarındaki pürüzsüz geçiş aynı zamanda bir soundtrack dinliyormuş izlenimi de yaratıyor. Sekiz parçalık albüm, sanki ikinci parçadan itibaren climax noktasını yaşıyormuş gibi hissettiriyor. Carl Louis, Melotron synthesizerla elde etmek istediği o nostaljik ses evrenini de muazzam bir şekilde yakalıyor. Albümü dinlerken ister istemez 1980’li yıllara ışınlanıyoruz.

Indie pop’un naifliğini ve hafifliğini de bir nebze içerisinde barındıran albüm gitar, davul ve Carl Louis’in vokalleriyle kulağa daha doğal ve canlı geliyor. Carl’ın yeni albümü ‘Silent Soldier’ Massive Attack, Jungle, Moby gibi müzisyenleri hatırlatırken İsveçli The Radio Dept.’i de akıllara getiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir