Ingenting tar noensinne slutt

Norveç sineması diyince akıllara gelen ilk iki film ‘Oslo, 31. August’ ve ‘Reprise’ ekibinde yer alan, şimdi de kendi filmlerine odaklanan yönetmen Jakob Rørvik çektiği kısa filmleriyle İskandinav bağımsız sinemasının birkaç sene içerisinde en gözde yönetmenlerinden olacak gibi. 2016 yapımı olan ‘Ingenting tar noensinne slutt’ veya İngilizce ismiyle ‘Nothing Ever Really Ends’ Joachim Trier severlerin kesinlikle kaçırmaması gereken bir film.

Uzun yıllardır birlikte olan bir Marius ve Ebba çiftine odaklanan kısa film, yılbaşı günü üzerinden ilerliyor. Filmin hikayesinde ileriye gitmemize rağmen, seneler geçmesine rağmen yönetmen bizi sürekli yılbaşı gününe götürüyor. Yılbaşı akşamı yeni başlangıçlar içinse zehirli ve çökmekte olan bir ilişki nasıl değişir gibi çeşitli sorular izleyicinin karşısına çıkıyor. 24 dakikalık kısa film, uzun yıllardır süren bir ilişkiyi oldukça net bir şekilde açıklıyor ve izleyicinin aklında hiçbir soru işareti bırakmıyor. Aslında kısa filmlerde oldukça problematik olan kısıtlı vakit içerisinde anlatmak istenilen şeyler daha da zorlaşırken Rørvik bunun altından oldukça iyi bir şekilde kalkmış.

Arkadaşlarını yılbaşı akşamı evlerine eğlenmeye davet eden Marius ve Ebba çiftinin arasında elbette bir iş bölümü de var. Marius genellikle her şeyi yapan taraf oluyor, kutlamada DJ’liği üstlenen kişi de o, yemekleri yapan da o. Üç sene içerisinde Marius ve Ebba çifti için yılbaşı akşamının nasıl değiştiğini görüyoruz, bunu yaparken elbette Jakob Rørvik mizahı, hüzünü, aşkı inanılmaz bir şekilde gözler önüne seriyor ve izleyicinin aklından çıkmayacak bir seyir deneyimi yaşatıyor. Özellikle İskandinav yaşam stilini bütün çıplaklığıyla da gösteren yönetmen, gerçekten sıradan bir Norveçli yılbaşı akşamı ne yapar sorusunu da bizlere cevaplıyor. Hatta kısa filmde arkadaş grubunda yer alan oyuncular arasında yönetmenin kendi arkadaşları da yer alıyor. Son olarak, ‘Ingenting tar noensinne slutt’ için Joachim Trier ve Eskil Vogt da yönetmene tavsiyelerde bulunmuş.

Ingenting tar noensinne slutt kesinlikle indie İskandinav sineması sevdalılarının kaçırmaması gereken bir kısa film.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir