Keşif: Charlie Skien

Softcore untd. ve Verdensrommet’teki derin, havalı vokallerinden tanıdığımız Andreas Høvset veya sahne ismiyle Charlie Skien Nisan 2018’de yayımladığı ilk teklisi ‘Gasslekkasje’ ile dinleyici karşısına çıkmıştı. R&B ve indie tınılarının ağırlıkta olduğu parçada synthler parçayı süslüyordu. Yer aldığı projelerde R&B tınıları daha öne çıkmasına rağmen Charlie Skien kendi solo projesinde karanlık tarafını da dinleyiciye gösteriyor. Endüstriyel seslerin palette fazlasıyla yer aldığı parçalarında davullar da destekleyici bir görev üstleniyor.

Bu sene Mayıs ayında yayımladığı ‘Snø’ teklisiyle ise Skien pop tınılarına da kapısının açık olduğunu, sadece karanlık seslerle çalışmadığını kanıtlamış oldu. ‘Kar’ anlamına gelen şarkının Mayıs ayında yayımlanması ise belki de müzisyenin mizah anlayışını gözler önüne seriyor.

Charlie Skien, Haziran ayında yayımladığı ‘Fineste’ adlı teklisiyle kesinlikle doğru bir seçim yaptı. Yaz mevsiminin bütün parametrelerine uyan, şarkı sözleri ve enstrümanlar arasındaki uyumu harika bir şekilde yakalayan bu parça, kesinlikle bir yaz şarkısı. İsmi gibi güzel olan şarkı, Skien’in şimdilik kısa diskografisinde yükselişe geçti bile. Sonbahar itibariyle yeni müzikler yayımlayacak müzisyen aynı zamanda çeşitli iş birliklerinde de bulanacak. Norveççe şarkılar yazmasına rağmen Charlie Skien’in etkileyici vokalleri bir şekilde şarkıları anlamlandırmamızı sağlıyor. Skien, kısa sürede R&B ve indie sahnesinin aranan ismi olacak gibi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir