Nordik Komedi Dizisi Önerileri

Nordik dizi diyince aklımıza ilk olarak karanlık polisiye ve suç dizileri gelse de aslında farklı türlerde de birçok dizi ile karşımıza çıkabiliyorlar. Bu türlerden en az bahsedilenleri ise komedi. Biz de bu yüzden sizler için Nordik komedi dizi önerilerimizi bir araya topladık.

Norsemen

Orjinal ismi ile Vikingane, küçük bir Viking köyündeki günlük yaşamı eğlenceli bir dille anlatıyor. Cinsiyet eşitliği, sürdürülebilirlik, doğa sevgisi gibi günümüz İskandinavya’sı ile 700’lü yılları karşılaştıran dizinin büyük bir hayran kitlesi var.

Rita

Alışılmışın tarzında bir öğretmen olan Rita’nın hayatını konu alan ve 4 sezon boyunca devam eden dizi Danimarka’nın en çok izlenen dizilerinden birisi.

Dag

İnsanların aslında yalnız yaşaması gerektiğine inanan ve bir arkadaşı hariç başka kimse ile vakit geçirmekten zevk almayan bir evlilik danışmanının hayatını konu alan Dag, Norveç’in en sevilen komedi dizilerinden birisi.

Welcome To Sweden

Tatilde tanıştığı İsveçli sevgilisi ile Stockholm’e göçmeye karar alan bir Amerikalı’nın İsveç’te karşılaştığı sosyal ve kültürel farklılıkları eğlenceli bir şekilde anlatan Welcome To Sweden, İsveç’teki günlük yaşamı yakından tanımak isteyenler için birebir

Hellfjord

Oslo’da yaptığı bir hatadan dolayı Norveç’in kuzeyine gönderilen bir polisin hikayesini anlatan dizi kara komedi ile polisiyeyi birleştiriyor.

Lilyhammer

Netflix ve Norveçli NRK1’in ortak yapımı olan Lillyhammer, Amerikalı eski bir gangster olan Frank Tagliano’nun tanık koruma programı dahilinde Norveç’e gönderilmesini ve orada yaşadıklarını anlatıyor.

Bonusfamiljen

Ödüllü İsveç komedisi Bonus Family, yeni evlenen bir çiftin eski eşleri ve onlardan olan çocukları arasındaki ilişkiyi konu alıyor.

Fallet

Her zaman tek başına çalışmayı tercih eden İsveçli bir polisin, İsveç’te öldürülen bir İngiliz’in dosyasında İngiltere’den bir polisle birlikte çalışmak zorunda kalması ile başlayan dizi Nordik polisiye komedilerinin en iyi örneklerinden olarak gösteriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir