Munch + Music

Visit Norway, The Munch Museum ve Innovation Norway’in iş birliği ile ortaya çıkan “Munch + Music” projesi Haziran 2020’de açılacak yeni Munch müzesini müjdeliyor. “Munch + Music” farklı türlerde müziğini icra eden, Norveç’te yükselişte olan dört farklı müzisyene dışavurumculuğun en önemli ressamlarından Edvard Munch’tan nasıl etkilendiklerini soruyor. Elbette müzisyenler Munch’un istedikleri bir resmini seçip bundan hareketle bir parça bestelemek zorundalar. İlke olarak müzisyenler Edvard Munch’un istedikleri bir resmine bakıp bir parça yapmalılar ve bu parça Munch’un seçilmiş tablosunu akıllarımıza getirmeli.

Havalı ve karanlık müziğiyle en sevdiğimiz müzisyenlerden Gundelach da bu projede yer alan müzisyenler arasında. Bunun yanı sıra enerjik ve cazip tınılarıyla Matoma; black metal sahnesinin önde gelen isimlerinden 1349; ve folk tınılarıyla 9 grader nord da Munch için müzik besteleyecek isimlerden. Kimileri Edvard Munch’un en sevdikleri resmini seçerken, kimileri de resimde işlenen tema ve müziğin tınısı arasında bir bağlantı kurarak Munch için müzik besteleyecek. Sonuç olarak Edvard Munch için bestelenmiş çok çeşitli parçalar ortaya çıkacak. “Munch + Music” projesi yeni müzenin açılışının yanı sıra ayrıca Edvard Munch’un Tokyo, Moskova, Londra ve Beijing gibi uluslararası sergilerinde de yer alacak. Kuşkusuz, bu projede bizi en çok heyecanlandıran Gundelach’ın bestesi.

Soldan sağa: The Sick Child (1925), Puberty (1894), Self Portrait in Hell (1903), Death Struggle (1915)

Müzisyenlerin seçtiği resimler ise şöyle: 9 grader nord, The Sick Child (1925); Matoma, Puberty (1894); Gundelach, Self Portrait in Hell (1903); 1349, Death Struggle (1915). Ayrıca müzisyenlerin Edvard Munch hakkında verdikleri birer dakikalık röportajları da aşağıda izleyebilirsiniz.


1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir