Keşif: SKAAR – “MIO”

Bergen’den ses manzaralarını alternatif rock ile buluşturan SKAAR, rock müziğin gölgelerini kullanarak dinleyiciyi güçlü ve enteresan bir yolculuğa davet ediyor. Vokal Karla Lesley Jaeger’in klasik müziğin tınılarını andıran sesi, melankoliyi en üst seviyeye taşırken SKAAR aynı zamanda “büyülü ve mistik” bir yolculuk vadediyor.

SKAAR ismini Norveççe’deki “skår” kelimesinden alıyor, yani küçük cam kırıkları. Bu kelimeyi ihraç ettiği müziğe benzeten grup, bunu güzel, elmaslar kadar değerli aynı zamanda kesin ve tehlikeli diye tanımlıyor. Grup üyelerinin hepsi, birbirinden farklı müzikal ilhamlarını bu minik cam kırıklarıyla açıklıyor. Bu minik parçalar bir araya gelince ise SKAAR ortaya çıkıyor, tıpkı bir puzzle gibi tüm parçalar yerli yerine oturuyor.

Grup, Şubat 2019’da yayımlayacağı ilk albümünün hazırlığı içerisindeyken dinleyicilere ‘MIO’ adlı pop ve folk tınıları arasında gezinen bir parça armağan ediyor. ‘MIO’, uzun zaman süremeyen bir aşk, dans ve eğlence ile ilgili. Alternatif pop rock’a dair izler bulduğumuz parçada, Mogwai, Belle & Sebastian gibi ünlü müzisyenlerin prodüktörü Tony Doogan’ın sihirli dokunuşları da mevcut.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir