Virkelig’in Bodø Rehberi

Tobias, Emil, Sondre ve Erlend’den oluşan Virkelig, Norveç’teki bağımsız müzik sahnesinin gelecek vaad eden müzik grupları arasında yer alıyor. Şiirsel anlatımıyla dikkatleri üzerine çeken grup Norveççe indie tınılı parçalara imza atıyor. 17 yaşında kendi müzik grubunu kurup şimdiden büyük bir yol kat eden Virkelig, Norveç usulü genç bir rockstar grubu. Ayrıca Virkelig, 31 Ağustos’ta ilk albümü “Lykke til i livet”i yayımlayacak.

Son zamanlarda en favori gruplarımız arasında yer alan Virkelig’in vokali Tobias Aamodt ile Bodø’yü keşfetmeye ne dersiniz?

yemek için

Bjørk dünyadaki en iyi pizzayı yapıyor, özellikle 12 numaralı pizzayı -Carne- kesinlikle denemelisiniz.

içki için

Scandic Havet içindeki Roast adlı restoran inanılmaz manzarasıyla bir şeyler içmek için ideal. Çok içki içen birisi değilim ama şehirdeki en iyi kırmızı şarabı servis ettiklerini söyleyebilirim.

kahve için

Melkebaren küçük ve epey rahat bir kafe, bir kahve gurmesi olduğumu söyleyemem ama benim sevdiğim kahvelere sahipler. Ayrıca epey havalı yerel müzik çalıyorlar, Virkelig gibi. 🙂

dans etmek için

Dans becerilerim gerçekten kötü ama Dama Di dans ettiğim tek mekan. Geçen sonbahar Hajk’ın harika bir konserinde dans etmiştim. Dama Di’de gerçekten çok iyi insanlar var ve konser vermek için son derece eğlenceli bir mekan.

müzik için

Babam Parkenfestivalen adlı yerel bir festival organize ediyor, Bodø’nün Nick Cave, 50 Cent, Chris Cornell gibi uluslararası müzisyenleri ağırladığı bir festivalinin olması çok iyi. Şu günlerde dünyadaki en iyi grubu -Death Cab For Cutie- getirmelerini umut ediyorum.

 

şehirden kaçmak için

Kesinlikle Nordsia. Finnkonakken, Steigtind and Litjtind de etrafınızı çevreliyor.

albüm alışverişi için

Bodø’de maalesef bir plak dükkanı yok.

kıyafet alışverişi için

Hiç şüphesiz New man store. Dükkanın sahibi Espen ile de mutlaka sohbet etmelisiniz, dünyadaki en iyi insanlardan biri.

ilk buluşma için

Tüm ilk buluşmalarım grubumun çalışma odasında oldu ve bugüne kadar flört ettiğim hiçbir kız benimle birlikte olmadı. Bu yüzden Scandic Havet’teki Roast’ı önermem daha mantıklı olur.

ilham için

Bodømarka ve grubumun çalışma odası, evet.

yürüyüş için

Åselidalen!

uyku için

Daha çocukken ilk dışarı çıktığım akşam doğanın ortasında, Almenningelva’da kalmıştım. O zamandan beri oraya gitmeyi çok seviyorum.

en iyi manzara için

Bir Bodø klasiği olarak Finnkonakken!

en sevdiğin yerel mekan

Skarvannet. Buraya ulaşmak için neredeyse üç saatlik bir yürüyüş parkurundan geçmek gerekiyor ama gerçekten olağanüstü bir yolculuk.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir