Keşif: Billy Meier

70’li yıllarda Eduard Albert “Billy” Meier uzay gemileri ve dünya dışı aktivitelere dair teorilerini ortaya atarken kırk yıl sonra Norveçli bir caz grubunun onun ismi özelinde bir müzik grubu kuracağını herhalde hiç tahmin etmezdi.

Caz, spacerock, hip hop ve psychedelic gibi farklı müzikal elemanlardan ses manzaraları oluşturan Billy Meier eşsiz ve orijinal tınılarını “Introducing… Billy Meier” adlı ilk albümü ile müjdeliyor. Grubun kurduğu hayal evrenini betimleyen albüm, iletişim kurabilen uzaylılardan ve sayısız sese dönüşen UFO’lardan bahsediyor. Basit ve naif tınılarla başlayan albüm, parçalar sırayla ilerledikçe enerjik ve özgür doğaçlamalarla tuhaf ve güzel melodilere dönüşüyor. Bu ilk albüm, ayrıca Billy Meier’ın müzikal evrenine giriş niteliği taşıyor.

Bir üçlü olarak müziğini icra etmeye başlayan Billy Meier, eş zamanlı olarak Meier ve teorileri için kendi kurgusal dünyalarını daha derinlemesine yaratmak istediler. Meier’ın etrafında dönen müzikal evren, onun teorilerinin isimleriyle hayat buldu. Grup da müzikleri aracılığıyla gezegenlerin ve uzaylıların müzikal seslerini üretmeye ve onları hayal etmek için çabaladı. Meier’ın kendi sesini sample olarak kullanan grup, UFO seslerini de müzikleriyle ayrıca harmanladı. Müzikal bir uzay hikaye anlatıcılığı üstlenen grup Billy Meier; Ivar Myrset Asheim, Henriette Hvidsten Eilertsen, Hans Kjorstad, Sander Eriksen Nordahl ve Martin Morland’dan oluşuyor. Norveç Müzik Akademisi’nde yolları kesişen yetenekli müzisyenlerin hepsi pop ve caz gibi farklı müzikal çevrelerden geliyorlar. Nitekim geleneklere aykırı bir müzikal anlatım benimseyen grubun ilgi çeken parçaları arasında ‘The Truth’, ‘Remembering Semjase’, ‘Asket in Wonderland’ gibi parçalar yer alıyor.

Billy Meier

Introducing... Billy Meier

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir