Nordik Sonar’dan Stockholm Rehberi

Müziklerini “düşsel ve yenilikçi” olarak tanımlayan yeni electro-pop ikilisi Nordik Sonar, Mart ayında çıkardıkları singlelarından sonra büyük bir ilgi göreceğini düşündükleri EP’leri LYNX LYNX‘i yayınladılar. Melankolik metaforlar ile birlikte farklı farklı duyguları bir araya getiren şarkıları ile genç bir insanının hayat hikayesini müziğe aktarmaya çalışan ikili 80’ler esintili 25 dakikalık dans parçaları için Röyksopp, ABBA, Robyn ve Secret Service gibi ikonik grupların etkisinde olduklarını söylüyor.

Tüm şarkıları grup tarafından bestelenen LYNX LYNX, İskandinav melankolisini, umut ile birleştirerek tam anlamıyla “crying on the dance floor” etkisi yaratmayı amaçlıyor. Ayrıca elektro pop ikilisi müziklerinde kulağa hitap ederken, görsel çalışmaları ile de çok anılacak gibi duruyor!

Biz de Stockholm’ün en yeni ve en enerjik ikilisine, şehirdeki en sevdikleri mekanları sorduk!

NordikSonar_Klar-7



yemek için

Her ikimiz de dramatik olarak büyük birer yemek hastasıyız, YEMEK YEMEYİ ÇOK SEVİYORUZ! Öğle yemeği için her şeyin organik ve yöresel olarak üretildiği favori meklanımız organik besin marketi Paradiset’i bulabilirsiniz. Pizzadan salataya, çiğ besinlere kadar hemen hemen her şeyi sunuyorlar. Üstelik konumu da Mariatorget’e çok yakın, Södermalm’ın tam ortasında. Akşam yemeği için bizi elimize yiyecek bir şeyler almış olarak Urban Deli ve Nytorget6 gibi restoranların bulunduğu; klasik et yemeklerinden organik vegan besinlerinden geleneksel İsveç ev yemeklerine kadar seçenek sunan SoFa Arena civarlarında görebilirsiniz. Nytorget’in kendi etrafındaki alan bütün türlerden yemekseverler için mekanlarla dolu.


içki için

Sıcak bir yaz gecesi bizi ve dostlarımızı Kungsholmen Adası’nın yanında Mälaren’in üzerinde kuytu bir bar olan Mälarpaviljongen’de içkilerimizle sohbet ederken bulabilirsiniz. Bu eski kasabada artık günümüz itibariyle şehrin en iyi kokteyllerini bulabileceğiniz hoş bir bar olarak hizmet veren, 14. yüzyıldan kalma eski bir eczane olan Pharmarium’u görebilirsiniz. Ayrıca SoFo civarlarındaki Bleck de yaz gecelerini eğlenceli hale getirecek bir mekan.




kahve için

Gelelim kahveye. Stockholm için FIKA Mekkesi diyebiliriz. Yani her köşede BOLCA kahve olan yer. Bizim favori mekanımız kesinlikle Vasastan’daki Mellqvist Kaffebar. Size mükemmel harmanları, tatları ve kahvaltı saatleri boyunca meşhur İsveç havyarı sürülmüş EN İYİ yumurtalı sandviç seçeneklerini sunuyorlar. Şayet gerçek İsveç kırsalını yaşayabileceğiniz biraz daha sakin ve sessiz bir yer arıyorsanız, Stockholm’ün güneyinde Mälarhöjden’in banliyösündeki Café Uddevillan‘a gidebilirsiniz. Café Uddevillan, Mälaren Gölü’nün hemen yanıbaşında, 19. yüzyıldan kalma bir evde, şirin bir kafe.

klubbensborg-svifbild-1024x800


dans etmek için

Şarkılarımızda da duyduğunuz gibi dans etmeyi de çok seviyoruz! Eğer retro havanızdaysanız, Färgfabriken’deki aylık hizmet veren Natten, size Stockholm gecelerinde size doğru ortamı sunan bir yer. Yaz için de Södermalm’da büyük Skanstull köprüsünün altında bir hipster mekanı olan Trädgården var. Burada şehrin en iyi DJlerini bulabilir, ayrıca değişik türlerdeki dans pistlerinde eğlenebilir, atıştıracak bi şeyler bulabilir ya da sadece arkadaşlarınızla vakit geçirebilirsiniz.


müzik için

En iyi müziği ve sanatçıları dinlemek için Södermalm’deki Debaser Strand ve şehir merkezindeki Fashing’i tercih ediyoruz. Her ikisi de canlı performans ve farklı tarzlara odaklı mekanlar ancak bundan önce en başta güzei birer ortam ve enerjiye önem veriyorlar.


şehirden kaçmak için

Stockholm, şehir merkezinden kolaylıkla ulaşabileceğiniz 24.000’den fazla adasıyla inanılmaz bir adalar denizi. Bizim favori adalarımız Utö Adası ve küçük bir deniz şehri olan Vaxholm. Adalar şehrin gürültüsünden kaçabileceğiniz ve hem rahatlamanızı hem de enerji dolmanızı sağlayacak mükemmel birer kaçamak yeri.

rectangle_big_retina




plak alışverişi için

En iyi albümleri çoğunlukla tüm tarzlardan sanatçıların vintage plaklarını satan Bengans’ta bulabilirsiniz. Linus burada efsaneleri dinleyerek saatlerce vakit geçiriyor.


kıyafet alışverişi için

Götgatan size vintage mağazlarla harmanlanmış İskandinav moda markalarını sunuyor. İkimiz de Södermalm’de dolaşıp farklı butikleri gezmeyi seviyoruz.

a407982141031d37660936effad2460c


ilk buluşma için

Buluşmalarınızı Södermalm’de bir yürüyüşle ya da Djurgården veya Skeppsholmen’e doğru bir feribota binip oradaki müzeleri ve manzaralı yerleri gezerek daha çekici bir hale getirebilirsiniz. Bütün bunlar elinizde bir kahveyle yapıldığında daha da güzel olacaktır.


ilham için

ABBA Müzesi ilham almak için bizim favori noktamız. Bizi dans eden küçük kraliçelere dönüştürüyor ve hayallerimizin başarıyla sonuçlanacağının o kadar da uzak olmadığını hissettiriyor. (Ayrıca ABBA’nın müziğini de çok seviyoruz.)

ABBA: The Museum (Guldrummet)


yürüyüş için

Aspudden’deki (Stockholm’ün güneyi) Vinterviken suyun yanındaki parkları ve küçük kahve mekanlarıyla güzel bir yer. Burada sohbet, yürüyüş ya da sadece takılmak için bile çok fazla zaman geçiriyoruz. Ayrıca kısa bir yüzme için de güzel bir yer.


uyku için

Eveeet, tabi ki de biz kendi yataklarımızda yatıyoruz çünkü Stockholm bizim evimiz. Ancak duyduğumuza göre son zamanlarda şehir merkezinde açılan Scandic Haymarket Hotel iyi bir deneyim olacak gibi. Bütün mekan Stockholm’ün ilk alışveriş merkezi olan Pub’un içine inşa edilmiş ve otelin dizaynı da eski günlerdeki gibi Art Deco.

haymarket_facade_2380px-2380x1480




en iyi manzara

Stockholm’ün uzun binlarının, adalarının ve sularının en güzel manzarasını Södermalm’deki Skinnarviksberget’te bulacaksınız. Dostlarınızı, biraz da şarabınızı getirin ve tadını çıkarın! Eğer gerçek bir manzara görmek istiyorsanız cüzi bir ücret ödeyerek Kaknästornet’in en üst katına asansörle çıkabilirsiniz.

20140729_0043


favori yerel mekan

Yazın vaktimizin büyük çoğunluğunu Reimersholme’ün denizinde yüzerek geçiririz, burası bütün şehirdeki en sessiz sakin yerlerden biri! Bu arada, Stockholm’ün her yerinde denize girebilirsiniz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir