Fotoğraf: Ida Madsen Hestman

Keşif: Cezinando

Cezinando, Norveç müzik endüstrisinin yeni sansasyonu. Hatta bu seneki Øyafestivalen’in headlinerları arasında yer alıyor.

P3 Gold tarafından ‘Yılın Gelecek Vadeden Müzisyeni’ seçilen Cezinando, bir sene içerisinde Norveç’in en popüler müzisyenlerinden oldu. Nordik rap’e yeni bir soluk getiren genç müzisyen herkesin diline dolanan birçok başarılı şarkıya imza attı. Bunlar arasında ‘Botanisk Hage’, ‘Vi er perfekt men verden er ikke det’ ve  en hit şarkısı ‘Håper du har plass’ yer alıyor. Cezinando Ekim ayında yayımladığı ‘Noen ganger og andre’ albümü ile hemen listelerde en tepeye yerleşti. Hipster rap olarak tanımlayabileceğimiz Cezinando’nun şarkıları adeta bağımlılık yapıyor.

Henüz 22 yaşında olan müzisyen, genç yaşına rağmen hâlihazırda dört albüme imza attı. Cezinando, Norveç’in en bilindik televizyon dizilerinden Skam’ın soundtrackinde yer alan ‘Håper du har plass’ parçasıyla uluslararası bir dinleyici kitlesine ulaştı. Bu parçanın büyüsüyle Norveç sınırlarını aşabildi. Cezinando, Norveççe şarkı sözleri yazmasına rağmen müziğin gücü ile büyük kitlelere ulaşabilen yetenekli müzisyenlerden. Ayrıca yazdığı duygusal ve eğlenceli şarkılar arasındaki sayısal dengeyi de başarılı bir şekilde koruyabiliyor.

Norveç’in Grammy ödülleri olarak bilinen Spelleman Ödülleri’nde bu sene ‘Noen ganger og andre’ albümü ile ‘Yılın Albümü’, ‘Håper du har plass’ parçası ile ‘Yılın Şarkısı’ ve ‘Yılın Bestecisi’ kategorilerinde aday olan Cezinando ödülleri süpürecek gibi gözüküyor. Cezinando’yu radarınıza almanızın şimdi tam vakti!

Daha Fazla Nordik isim keşfetmek için tıklayın

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir