Finlandiya’da Sosyal Medyaya Yaş Sınırı Geliyor

Finlandiya sosyal medyaya yaş sınırı getirmeye hazırlanıyor. Eğitim konusunda adından söz ettirip PISA listelerinde uzun süredir ilk sırayı koruyan ve çocuk gelişimindeki uzmanlığıyla bilinen Finlandiya, sosyal medyanın çocuklarca kontrolsüz bir biçimde kullanılmasını engellemek istiyor.

Bilindiği üzere günümüzde sosyal medyayı küçük yaşlardaki bireyler de oldukça yoğun bir biçimde kullanıyor. Dünyada her gün binlerce çocuk internet üzerinden istismara ya da siber zorbalığa maruz kalıyor. Finlandiya hükümeti de ülkesindeki çocukları bunlar gibi problemlerden korumak istemiş ve duruma müdahele etmiş. Uygulamanın amacı çocukların kişisel bilgilerini ve fotoğraflarını olası sonuçları tahmin etmeden paylaşmalarını engellemek.

Yaş sınırı henüz belirlenmese de Adalet Bakanlığı yasama danışmanı Anu Talus sınırın 13-16 yaşları arasında olacağını açıkladı. Yaş sınırının altında kalan çocuklar ebeveyn veya veli rızası olmadan sosyal medya kullanamayacak. Sosyal medya için yaş sınırı yasası 2018’in mayıs ayından sonra yürürlüğe girecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir