Üç Yeni NRK TV Dizisi Geliyor

Norveç merkezli radyo ve tv yayın şirketi olan NRK TV, üç yeni Nordik dizisi için çekimlere hazırlanıyor. Geçtiğimiz gün Reykjavik’te düzenlenen Scandinavia Screening etkinliğinde ilk defa bahsi geçen diziler ve konuları şöyle;

Atlantic Crossings: Gerçek bir hikayeden esinlenen dizi, Norveç Prensi Märtha ve yine aynı dönemin ABD Başkan’ı Franklin D. Roosevelt arasında İkinci Dünya Savaşı esnasında geçen romantik, drama bir kurguyu konu alıyor. İsveçli oyuncu Sofia Helin‘in başrolde olması beklenen dizinin yazarlığını The Killing, Flame & Citron‘dan tanıdığımız Linda May Kallestein, Lars K. Andersen ve Michael W. Horsten üstlenirken, yönetmen koltuğunda Norveçli yönetmen Alexander Eik oturuyor.

July: 2005’teki Next Door ile ünlenen yönetmen Pål Sletaune‘un yönettiği July’ın senaryosunu ise Upperdog‘dan tanıdığımız Sara Johnsen üstleniyor. Dizinin konusu ise, 2011 yılında Norveç’te gerçekleşen, 77 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan terör eylemini gerçekleştiren Anders Behring Breivik‘in, kan dondurucu eylemi sonrası ve sonuçlarına dair toplum psikolojisini yansıtmaya çalışacak. NRK Drama’da yayımlanacak dizinin çıkış tarihi ise 2019 sonbahar olarak öngörülüyor.

One Night: Bir tesadüf sonucu karşılaşan iki kişinin hayatına romantik-komedi penceresinden bakacak dizinin yapımcılığını 4 sezon süren Dag‘dan tanıdığımız Øystein Karlsen üstleniyor. Dizinin bir diğer dikkat çeken yanı ise Norveçli müzisyen, oyuncu, komedyen ve yazar Kristopher Schau‘nun senaryoya ortak olması. Viafilm tarafından One Night’ın Ağustos ayında çekimlere başlanması planlanıyor.

Gelecek iki sene içerisinde 30’dan fazla diziye ev sahipliği yapacak Nordik ülkelerinde biz de yakalayabildiğimiz dizileri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir