Photographer: Mia Dernoff

Roskilde Festivali Başlıyor!

İskandinavya’nın en eğlenceli festivali Roskilde Festivali her yıl olduğu bu yıl da en iyi line-up’lardan biri ile 24 Haziran – 1 Temmuz arası müzikseverler ile buluşuyor. 80000’den fazla kombine biletin ve 5000 günlük satışa sunulduğu Avrupa’nın en büyük festivallerinden biri olan Roskilde bu sene 180 sanatçıyı ağırlıyor.  Roskilde Festivali o kadar büyük bir festival ki, eğer festival alanı şehir olsaydı Danimarka’nın nüfusa göre 4. büyük şehri olurdu! Alan olarak ise 350 futbol sahası büyüklüğü ile Roskilde, Coachella gibi dünyaca ünlü festival alanlarından daha büyük bir alana sahip.

Peki bu büyük festivalde sahne alan isimler de büyük mü?

Her yıl dünyanın 10’larca farklı ülkesinden isim Roskilde sahnelerinde çalmak için Danimarka’ya geliyor. David Bowie, Björk, Daft Punk, Radiohead gibi harika isimleri ağırlayan festival, bu yıl ise Foo Fighters, Arcade Fire, The Weekend, The XX, Moderat, Solange ve Trentemøller, Lorde gibi dünyaca ünlü isimler ile bizi karşılıyor. Roskilde ayrıca birçok yeni ismi de keşfetmemizi sağlıyor. Sigrid, Skott, Pom Poko, Silvester gibi ilk defa by:Larm 2017‘de dinleme şansı elde ettiğimiz harika yeni yetenekler de festival programında yerini almış. Festivaldeki tüm Nordik sanatçıları keşfetmek için playlistmize buradan ulaşabilirsiniz. Festival paylaşımlarımızı sosyal medyadan #rf17 etiketi ile takip etmeyi unutmayın!

Roskilde ayrıca dünyanın sayılı kar amacı gütmeyen festivallerinden birisi. Her yıl ortalama 10 milyon TL gelir elde eden festival, tüm bu gelirini bağışlıyor.

Kapak fotoğrafı: Mia Dernoff

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir