Güneşin Batmadığı Festivaller Başladı!

Finlandiya’da bütün yıl beklenen yaz mevsimi geldi çattı. Yaz aylarının bu kuzey ülkesine sunduğu güzelliklerden biri ise Kuzey Kutup Dairesi’ne yaklaştıkça güneşin birkaç ay hiç batmaması. Bu olay Gece Yarısı Güneşi olarak biliniyor ve güneşin kuzey ve güney kutuplarında yılda sadece bir kez batmasına sebep oluyor. Finlandiya, haziran ve temmuz aylarında batmayan güneşin tadını gün boyu süren festivallerle çıkarıyor!

Midsummer Festival

23 Haziran 2017

Yaz dönümü Finlandiya’daki resmi tatillerden biri. Haziran sonunda gerçekleşen yaz dönümünde şenlik ateşi yakmak, içerisinde sauna bulunan kır evlerinde kalmak gibi geleneksel etkinliklerin yanı sıra kutlamalara bir de festival eşlik ediyor. Bu yıl ülke bağımsızlığının 100. yılı kutlanırken farklı bir anlam kazanan festival,  23 Haziran’da Helsinki’de gerçekleşecek.

FOLKLANDIA 2016, Perinnearkun Juhlapelimannit

Midsommar Weekender

23-27 Haziran

En yeni festivallerden birisi olan Midsommar Weekender, Åhus’ta eski bir sarayda gerçekleşiyor. Floating Points, El Perro Del Mar, Zebra Katz ve Flyte gibi isimlerin sahne alacağı festival boyunca farklı Midsommar etkinlikleri gerçekleşecek ayrıca 24 Haziran’da 1000 kişinin katılacağı Midsommar yemeği de olacak.


Midnight Sun Film Festival

14-18 Haziran 2017

 Laponya’da bu sene 32.si gerçekleşecek olan festival sinemaseverleri bir araya getiriyor. Festivalde yapımcı ve yönetmenlerin söz aldığı panellerin yanında birçok yerli ve yabancı film gösterimi yapılıyor.

Kalotjazz & Blues Festival

30 Haziran 2017- 1 Temmuz 2017

İsveç ve Finlandiya sınırındaki bir sanat müzesinde gerçekleşecek festival, iki ülkenin caz ve blues severlerini bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Luostoclassic

10 Ağustos 2017 – 13 Ağustos 2017

2003’te orkestra konseri olarak başlayan etkinlik zamanla Avrupa’dan farklı orkestraların katılımıyla klasik müzik festivaline dönüştü. Ağustos ayında 15. kez gerçekleşecek olan festival Laponya’nın güzel manzarasında klasik müziğin tadını çıkarmak için katılımcılarını bekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir