Finlandiya, Bağımsızlığın Yüzüncü Yılını 10 Kitapla Kutluyor

Finlandiya, bağımsızlığının 100. yılını bir hediye ile kutluyor. Hepsi Finli yazarlara tarafından yazılan ve İngilizce’ye tercüme edilmiş 10 modern şaheserin ve klasiklerin teslimatını İngiltere’nin merkez kütüphanesi olan Leeds Merkez Kütüphanesi‘ne sundu.

Kitapların arasında Finlandiya’nın yaratılış mitini araştıran ve anlatan, en önemli metinleri ve şiir derlemesi olarak da kabul edilen Kalevala da yer alıyor. Fin Enstitüsü Toplum ve Kültür Başkanı Johanna Sumuvuori kitaplarla ilgili olarak; İngiliz okuyucularına ve kütüphaneye 10 harika Fin öyküsü getirerek Finlandiya’nın 100. yılını kutlamak istedik. diyor ve ekliyor: Bu hikayelerin Fin kültürü boyunca edebi yolculukları sunduğuna inanıyoruz.

Leeds Konseyi üyesi Debra Coupar ise Bu kitaplar, Leeds Merkez Kütüphanesi’ndeki koleksiyon için harika bir miras ve tarih için büyüleyici bir pencere. Edebiyat daima farklı kültürleri ve gelenekleri keşfetmek için mükemmel bir giriş niteliğindedir. Bu kampanya ve kutlama aynı zamanda okuma ve okuryazarlığın önemini vurgulamamıza da yardımcı olmaktadır. diyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir