Kısaca Asgard, Valhalla ve Odin

Asgard,  tanrıların diyarına verilen isimdir.

Buraya ulaşmak için gökkuşağı köprüsü Bifröst‘u geçmek gerekir.

Asgard tanrıların evi olan altın ve gümüş saraylardan oluşur ama bunların içinde en güzel olanı Valhalla‘dır.

Valhalla, yani Odin’in mekanı. Odin burada tahtına oturur, bütün gökyüzünü ve yeryüzünü görür.

Omuzlarında iki kuzgunu, Hugin ve Munin vardır. Bu kuzgunlar her gün bütün bir dünyayı dolaşırlar ve döndükleri zaman gördüklerini ve duyduklarını Odin‘e anlatırlar.

Ayak ucundaysa Odin‘in iki tane kurdu vardır, Geri ve Fleki. Odin onlara önüne yığılmış olan bütün etleri verir, çünkü kendisinin yemek yemeye ihtiyacı yoktur. Mjöð (balın fermente olmasıyla elde edilen antik bir içki) onun hem susuzluğunu hem de açlığını giderir.



Odin, tahtında, kuzgunları ve iki kurduyla
Odin, tahtında, kuzgunları ve iki kurduyla

Odin, Runik harfleri bulup Norn‘larına (Kader dağıtan tanrıçalarına) kaderin rünlerini metal bir kalkan üzerine kazımalarını söylemiştir.
Odin ismi Anglo-Sakson dilinde, yani eski İngilizce’de, Wōden olarak telaffuz edilir. Bu telaffuzdan da haftanın dördüncü günü Wednesday  (Woden’s Day) gelir.

Odin çoğu zaman Alföðr (AllfatherHer şeyin babası) olarak da isimlendirilir. Büyük bir çoğunluk tarafından Allfather, Odin olarak kabul edilir fakat bu isim bazen İskandinavların Odin‘den üstün, kimse tarafından yaratılmamış ve sonsuz bir tanrıya daha inandıklarını gösteren şekillerde de kullanılır.



1 comment
  1. Valhalada buluşuruz bunu önce madmax furry de beyez kardeş savaşçılar savaşa giderken söylüyorlardı sonra ıron sky isimli filmde ayın karanlık yüzüne yerleşmiş bir Nazi ordusunda komutanlar savaşa gitmeden önce valhalada görüşürüz diyiorlardı Aryan bir mit olduğunu düşündürdü araştırırken en kapsamlı bilgiyi burada buldum teşekkür ederim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir