Liima’nın Kopenhag Rehberi

Danimarka‘nın en başarılı, en orijinal gruplarından Efterklang 2012’de çıkardıkları ‘Piramida’ adlı albümünden sonra 2014’te Finlandiyalı perküsyonist Tatu Rönkkö ile birleşerek Liima adlı yeni projelerini duyurmuştu. Norveç ve Kuzey Kutbu arasında kalan Piramiden adlı terk edilmiş kasabada dokuz gün boyunca kayıtlar yapan Efterklang’a albüm için Peter Broderick, Nils Frahm gibi isimler de katkıda bulunmuştu. Ocak 2015’te İstanbul’da beş gün geçiren Liima, Salon‘da provalar yaparak iki gece konser vermişlerdi. Tamamen spontane, hiçbir yerde duyulmayan şarkılar çalan Liima, bu sefer ilk albümü ‘ii’ şerefine 15 Ekim‘de İstanbul‘u ziyarete geliyor.

Grup üyeleri ile daha önce İstanbul’a yine Salon IKSV’de konser vermeye geldiklerinde kısa bir röportajımız olmuştu. Şimdi ise yine Salon IKSV’de çok etkileyici olacağını düşündüğümüz bir konser öncesi grup üyelerinden Rasmus’a Kopenhag’daki en sevdiği mekanları sorduk!


yemek için

Kadeua’daki Pony, Osteria 16’daki Spaghettiria, ve Noma restoranı dahil olmak üzere bir sürü mekan. Kopenhag yemek yemek ve yeni tatlar keşfetmek için harika bir şehir.


içki için

Jazzhouse‘daki barı seviyorum, güzel kokteyller oldukça makul fiyatlarda. Muhteşem insanlar ve müzik de cabası.


kahve için

Sort Kaffe & Vinyl – burada kahvenizi beklerken vinyl alışverişi yapabilirsiniz.

1a018009b2a7531469e72a685f4074ae


dans etmek için

Dans etmeyi çok seviyorum, ama bunun için öyle belirli bir yere gittiğim söylenemez. Uzay ve ruh halim el verdiği sürece her yerde dans edebilirim.


müzik için

Genelde Jazzhouse‘a konserler için gidiyorum. Deneysel ve çağdaş müzik dahil olmak üzere, çok çeşitli bir programları var.


şehirden kaçmak için

Dyrehaven ve Amager Fælled inanılmaz. Aynı zamanda Kopenhag’da bisikletler sayesinde kıyı şeridine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

33_amagerfaelled


plak alışverişi için

Şehirde BEAT adında yeni ve oldukça keyifli bir dükkan var. Hatta bu şehir rehberini hazırlarken sorularınıza burada cevap veriyorum. Aynı zamanda bir kafeterya da işletiyorlar. Blågårdsgade Caddesi‘nde de albüm alışverişi için oldukça iyi dükkanlar var. Insula Music de yerel müzikseverler için epey iyi bir seçenek.


kıyafet alışverişi için

Çok nadiren kıyafet alıyorum. Evimin yakınında Kyoto adında bir mağaza var, güzel parçalar bulabilirsiniz.


ilk buluşma için

Eşimle 2004’ten beri birlikteyiz, bu yüzden bu konuda biraz eksiğim. Sanırım ilk buluşmalarımızdan birinde sinemaya gitmiştik. Eğer bu fikir size de mantıklı geliyorsa, Vester Vov Vov‘u ziyaret etmenizi öneririm.


yürüyüş için

Kopenhag merkezi çevreleyen dört göl var. Buralarda yürüyüşler yapabilirsiniz, ama en iyisi Christiania çevresinde yürüyüş olacaktır. Kopenhag’ın ortasındaki bu özgür şehri bilmiyorsanız, mutlaka bir göz atın.

c3


uyku için

Ben kendi yatağımı tercih ediyorum. Eğer sizin yerinizde olsaydım, AirBnB’den bir daire bulurdum. Bence Kopenhag’da oteller çok pahalı.

 


en iyi manzara

Tivoli‘yi ziyaret edin, Himmelskibet adındaki atraksiyona binin. Kopenhag tepeden, hafif hafif sallanırken çok daha güzel.

himmelskibet3

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir