İzlandik Bir Şölen: Sin Fang – “Spaceland”

İzlandalı müzisyenler neredeyse her zaman birbirlerini ortak projelerle, birbirlerinin çalışmalarına katkıda bulunarak destekliyorlar. Mesela Sin Fang‘in önceden üyesi olduğu Seabear da zaman içinde dağıldı, herkes kendi kişisel projelesine, projelerine yoğunlaştı. Sóley‘in de üyesi olduğu Seabear, Clash tarafından “Sufjan Stevens’ın unplugged Arcade Fire ile tanışması” olarak tanımlanıyor.

Sin Fang, 2013’te çıkardığı ‘Flowers’ albümüyle ismini büyük kitlelere duyurduktan sonra Spitali, GANGLY gibi başka müzik projelerine yoğunlaşmıştı. Sigur Rós‘un melek sesli vokali Jónsi‘nin de çorbada tuzu olduğu bu albüm; İzlanda çayırlarında, buzullarındaymış gibi hissettiriyor.

Sin Fang, Morr Music’ten çıkan yeni albümü ‘Spaceland’ı “Çoğu şarkı sözünü panik ataklardan sonra yazdım. Bu albüm daha karanlık, daha elektronik.” diye tanımlıyor. Spaceland’a katkıda bulunan isimler arasında JónsiSóleyJófríður Ákadóttir, Farao bulunuyor. Özetlemek gerekirse neredeyse bütün sevdiğimiz İzlandikler bir arada. Kulaklarımız için İzlandik bir şölen olacağı kaçınılmaz.

Albümün en önde gelen parçaları arasında ise: Candyland, Never Let Me Go, Down ve Branch yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir