Det vita folket

İsveçli yönetmen Lisa Aschan ilk uzun metrajlı filmi ‘Apflickorna’ ile Berlinale dahil birçok uluslararası festivalden ödülle döndü. Ardından yeni filmi ‘Det vita folket’ yani ‘Beyaz İnsanlar’  ile beyazperdeye geri dönen yönetmen günümüz dünyasında bir distopyaya imza atıyor. Alegorik anlatımdan yararlanan yönetmen, 2015 İsveç’inde enteresan bir hapishane kurguluyor.

det vita folket 2

Alex isim genç ve beyaz kadın, belgelerinin eksik olması yüzünden hiç beklemediği bir anda, markette, yakalanır ve hapishaneye kapatılır. Alex, burada sınırdışı edileceği güne kadar beklemek zorundadır. Aynı zamanda arkasında bıraktığı kızını da düşünür. Buradan kaçma girişimlerinde bulunan Alex, elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Hapishanedeki görevlilerden biriyle yakın olmaya çalışır. Alex’in sonu acaba diğerleri gibi mi olacak?

Aschan‘ın gerilimi 82 dakika boyunca yüksek tempoda tuttuğu bu filmi, aynı zamanda izleyicinin sorularına tam cevap vermiyor. Filmdeki neden-sonuç örgüsü biraz eksik kalmış olsa da, gerilim türünü sevenler için bu film ideal. Gerilimi iliklerinizde hissediyorsunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir