Draken Harald

Modern Viking Keşif Gemisi: Draken Harald Hårfagre

Vikingler ve kendini Viking hissedenler! Size bir haberimiz var, ama önce o baltaları bir yere bırakın!

Draken Harald Hårfagre, Nordik efsanelerden ve geleneksel gemi yapım tekniklerinden yararlanılarak oluşturulmuş bir Viking gemisi!

24 Nisan’da Norveç’teki limanından yola çıktı ve 4000 kişi arasından seçilen şanslı mürettebatıyla çılgın bir amaca hizmet ediyor: 1000 sene önce Vikinglerin izlediği rotayı kullanarak Amerikayı yeniden keşfetmek.  Norveçten sırasıyla İzlanda, Grönland, Kanada ve ABD’ye gidecek olan gemi, Viking gemi yapım tekniklerinin en üst ve profesyonel safhasını gösteriyor. İsmini Norveçi tek bir krallıkta birleştiren King Harald’dan alan gemi 35 metre uzunluğa, 8 metre genişliğe, 80 ton ağırlığa ve krallara layık bir biçimde 32 metrekare alana sahip.  Christophe Colombus’tan 500 sene önce Amerikayı keşfeden Viking kaşif Leif Eriksson’un izinden giden bu proje 2010 senesinden bu yana planlanıp farklı şekillerde uygulamaya konulmuş. Dün denize açılan gemiye güvenlik sebebiyle başka bir gemi tarafından Amerika’ya kadar eşlik edilecek.

Siz de seneye bu gemiyle denize açılmak istiyorsanız gelecek sene için başvuru tarihlerini kollamanız ve en az iki ay boş olma şansına sahip olmanız yeterli.

Detaylı bilgi için organizasyonun Facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Draken-1200_628_02-16-600x320
Draken Harald Mürettebatı
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir