35. İstanbul Film Festivali’nde Nordik Filmler

1981‘den bugüne bizi kaliteli filmlerle buluşturan İstanbul Film Festivali yeni film seçkisiyle yine muhteşem. Her film festivalinde en az iki Nordik film bulabileceğimiz festivaller bir yandan nordikseverleri de mutlu ediyor. 35. İstanbul Film Festivali’ndeki randevuya geç kalmamak için en kısa zamanda bilet almayı unutmayın!


 

Efterskalv

Yönetmen: Magnus Von Horn / İsveç

efterskalv

John hapishanede geçen yıllarının ardından evine dönüp yeni bir hayata başlamak için can atar. Ancak toplum, eski kız arkadaşını öldüren John‘u affetmekten yana değildir. Artık yakın arkadaşları ve değer verdiği insanlar tarafından sevilmeyen John, geçmişiyle yüzleşmeye karar verir. Efterskalv, son dönemde İsveç sinemasından çıkmış en heyecan verici filmlerden biri olarak kabul görüyor.


 

Jag är Ingrid

Yönetmen: Stig Björkman / İsveç

jag-ar-ingrid-4

Sinema tarihinin gelmiş geçmiş en büyük yıldızlarından Ingrid Bergman‘ın özel hayatına odaklanan bu belgesel eleştirmen ve yönetmen Stig Björkman imzası taşıyor. Bergman’ın kızı Isabella Rosellini‘nin de desteğiyle hayata geçirilen proje, başarılı oyuncunun günlükleri, fotoğrafları ve videolarından oluşuyor. Herkesten geçer not alan bu belgesel, Ingrid Bergman’ı modern, güçlü ve bağımsız bir kadın olarak da gözler önüne seriyor.


 

Det Vita Folket

Yönetmen: Lisa Aschan / İsveç, Danimarka, Finlandiya

bigOriginal

İsveçli yönetmen Lisa Aschan‘ın ilk mezun metrajlı filmi ‘Apflickorna’ Berlinale gibi önemli festivallerde takdir edilmişti. Yeni filmi ‘Det Vita Folket’ ile hızına hız katan yönetmen günümüz Avrupa’sı üzerine bir film çekmeye karar veriyor. Alegorik anlatımla çektiği bu film, Alex isimli genç ve beyaz bir kadının bir grup insanla hapishaneye kapatılmasını anlatır. Alex, nereye gönderileceğini hatta neden hapishanede olduğunu bilmez. Sınır dışı edileceği günü korka korka bekler.

1 comment
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir