Fotoğraf: Visir

İzlanda’da Kaybolunca Ünlü Olan Turist

New Jersey, ABD’den İzlanda‘yı ziyarete gelen 28 yaşındaki Noel Santillan, havalimanından 45 dakika uzaklıktaki Reykjavik‘in ana caddesi olan Laugavegur‘a gitmek isteyip kiralık aracındaki GPS sistemine cadde ismine fazladan bir “r” harfi ekleyerek Laugarvegur yazınca 6 saat uzaklıktaki bir balıkçı kasabasına gitmiş.

Uzun ve yorucu bir uçuşun ardından, kötü hava koşullarında 6 saat boyunca araba sürmek zorunda kalan Noel’e, neden durmadın, yanlış bir şeyler olduğunu farketmedin mi? soruları sorulunca “manzara çok güzeldi, ben de duramadım” cevabını veriyor. Reykjavik’e geri dönmek yerine, yerel balıkları denemek için balıkçı kasabasında kalan Noel, ertesi sabah uyandığında tüm gazetelerin onun hakkında yazdığını görünce ayrıca şoka uğramış.

Bugün ise bu olay, Noel’in yaptığı hatadan dolayı değil, tüm İzlanda genelinde bu olayın yankı yaratmasından dolayı tüm dünyada haber oldu.

(Aşağıdaki fotoğrafta, sol alt tarafta Keflavik havalimanı ve onun üstünde Noel’in gitmesi gereken Reykjavik işaretli. Kuzey’deki nokta ise Noel’in yanlışlıkla gittiği balıkçı kasabası var)

0205-web-ICELANDmap-460

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir