Borgen

Danimarka yapımı, ‘kale’ anlamına gelen Borgen adlı dizi Danimarka televizyon tarihinin en başarılı dizilerinden kabul edilir. Dizide, sürpriz bir şekilde Danimarka’nın ilk kadın başbakanı seçilen Birgitte Nyborg‘un hikayesi anlatılır. Kısaca dizi; Nyborg’un adaylık dönemi, sonrasında hükümet kurma çabası, kabinesi ve aile ilişkileriyle ilgilidir. Bir yandan medya Nyborg’u sıkıştırmaya çalışır, bir yandan eski başbakan Lars Hesselboe tuzaklar kurmaya çalışır.

Holdet bag DRs nye dramaserie 'Borgen' stiller op til fotografering på et pressemøde i dag d.31. august i DR-Byen i Ørestaden, København. Her ses skuespillerne Lars Knutzon, Sidse Babett Knudsen og Pilou Asbæk. 'Borgen' forventes at komme på skærmen i løbet af i år. (Foto: Esben Salling/Scanpix 2010)

Borgen, bir başbakanın hayatını, politikasını, yapması gerekenleri izleyiciye objektif bir şekilde anlatıyor.Bu arada dizi, ismini Danimarka’nın parlamentosunun, başbakanlık ofisinin ve yüksek mahkemesinin bulunduğu Christiansborg Sarayı‘ndan alır. Ayrıca Birgitte karakterine hayat veren Sidse Babett Knudsen International Emmy Ödülleri’nde ‘En İyi Aktris’ dalında adaylığa da layık görülmüştür. Ülkemizin siyasetiyle karşılaştırdığımızda Borgen’i izleyerek kolaylıkla öz eleştirimizi yapabiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir