Björk: ”Cahil” Politikacılar Dağlık Bölgeleri Yok Etmek İstiyor

Daha önce Nordik Simit‘te, İzlanda’nın doğasını korumak amaçlı tüm dünyayı harekete geçirmek için yaptığı çağrıyı yayınlamıştık. Videoyu yayınladığı günden bugüne, Björk‘ün iklim değişikliğiyle mücadele ve İzlanda‘nın doğasının korunması ile ilgili açıklamalarına sıkça rastladık. Bunlardan en yenisi ise Sky News‘a telefonla bağlanarak yaptığı sanayileşme, iklim değişikliği ve Protect The Park kampanyası ile ilgili yaptığı açıklamalar.

Daha geniş çapta bir çevresel mücadele konusunda umutlu olduğunu söyleyen Björk, şunları da söyledi: Bence buna inanan yeteri kadar insana ve bu değişimi gerçekleştirmek için gerekli olan bilgiye ve çevreci teknolojiye de sahibiz – yani doğa,teknoloji ve insanlık bir arada yaşayabilir. Ama esas zor olan bu değişimi gerçekleştirmek, ve bu değişim hep bürokrasi engeline takılıyor gibi görünüyor.

Björk ayrıca, İzlanda’nın doğasının kendi sanatsal yaratım sürecinde nasıl bir rol oynadığından da bahsetmiş:

Yazdığım bestelerin çoğunu dağlık bölgelerde yaptığım geziler sırasında yazdım, ve burayı sahibine geri vermem gerekiyormuş gibi hissettim. İzlandalıların %80’i dağlık bölgelere dokunulmaması gerektiğini düşünüyor ve ulusal park istiyorlar…Azınlıkta kalan ‘cahil’ politikacılar -özellikle başbakan ve maliye bakanı- dağlık bölgeyi yok etmeye çalışıyor. Kendimi İzlanda’nın nasılsa öyle kalmasını isteyen bütün İzlandalıların sözcüsü gibi hissediyorum.

Yayında Björk’le yapılan telefon bağlantısının tamamını buradan izleyebilirsiniz.

Ayrıca;

Biz İzlanda’da Kiliseye Gideceğimize Yürüyüşe Çıkarız

Björk'ün Ağzına Yolculuk

Mouth Mantra

Björk’ün Yazlık Evi Satışa Çıktı!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir