Amiina ve Ólöf Arnalds İstanbul’a Geliyor!

Sigur Rós‘un yaylı dörtlüsü olarak ünlenip sonradan kendi çalışmalarına devam eden Amiina, 17 Şubat akşamı Babylon Bomonti’de olacak! Ayrıca Babylon Bomonti’ye 6 Nisan’da yine İzlandalı olan Ólöf Arnalds da geliyor!

Amiina;
Hildur Ársælsdóttir, Edda Rún Ólafsdóttir, Maria Huld Markan Sigfúsdóttir, Sólrún Sumarliðadótt, Magnús Trygvason Eliassen ve Kippi Kaninus’dan oluşan 6 kişilik kadro, sahnede yaylılardan tuşlulara kadar birçok enstrümana yer veriyor. İzlandalı post-rock grubu Sigur Rós’un performanslarına eşlik ederek adlarından söz ettiren Amiina, 2004’te yayınladıkları “Animamina” EP’leri ile bağımsız projelerine imzalarını attı. 2007 yılında kendi plak şirketleri Bláskjár etiketiyle yayınladıkları çıkış albümleri “Kurr”la tüm dünyada tanınan grup 2009’da “Re Mionore” EP’sini ve 2010’da adından çok fazla söz ettiren “Puzzle” albümlerini yayınladı. Amiina ile Babylon Bomonti’de minimalistik folk dokunuşları ve çağdaş klasik müzik esintilerini bir arada getirecekleri gecede kuzey rüzgarları estirecek.

Ólöf Arnalds;
Múm’un turne ekibinde 5 yıl yer aldıktan sonra solo kariyerine başlayan Ólöf Arnalds, yayınladığı dört albüm ile İzlanda folk müzik camiasının önemli isimlerinden biri oldu. Klasik müzik, kompozisyon ve keman üzerine eğitim alan Ólöf Arnalds ilk kez tamamını İngilizce olarak yayınladığı Sudden Elevation albümünden sonra geniş kitlelere ulaştı. Blonde Redhead, Björk, Jose Gonzales ile turneye çıkan Ólöf Arnalds, son albümü “Palme”nin turnesi kapsamında hiç bitmesin diyeceğiniz bir performans ile Babylon Bomonti sahnesine konuk oluyor.

Tanıtım kaynağı; babylon.com.tr
Biletler; Biletix

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir