İzlanda’nın Naif Adamı: Jóhann Jóhannsson

Bu İzlanda insanlara ne yapıyor da böyle müzikler çıkıyor sorusunun cevabını bulamadığımızın bir başka kanıtı olan prodüktör ve besteci Jóhann Jóhannsson , 10 yılı aşkın süredir elektronik ile klasik müziği geleneksel bir tarzda harmanlayan bir kişi. Özellikle birçok filme yaptığı müziklerle de farkını ortaya koyan İzlandalı müzisyen 2010 yapımı “The Miners Hymns” filminin de tüm müzikleri kendisine ait. Geçtiğimiz ay gerçekleşen Icelandic Airwaves Festivalinde İzlanda Senfoni Orkestrası ile birlikte filmin müziklerini dinleyicilere kanlı canlı bir şekilde sunmadan önce de bu güzelim provalarını bizlerle paylaşmıştır.

 

2012 Kasım ayında da  Salon İKSV’de misafir ettiğimiz Jóhannsson, “Copenhagen Dreams” albümüyle de Kopenhag şehrini tıpkı birçok insan gibi yalnız olduğunu göstermiştir. Yaşamının belli bir dönemini bu şehirde geçiren müzisyene Kopenhag oldukça ilham verici olmuş diyebiliriz aslında.Şimdi sadece albümdeki şarkılardan birini dinleyin ve yalnızlığı ve depresifliği iliklerinize kadar hissedin.

 

Bu mevsimin müziğini yapan güzel insan Jóhannsson hem film müzikleri olsun hem diğer projelerinden umarım bizleri mahrum bırakmaz da içimizde giderek büyüyen İzlanda’ya taşınma isteği tavan yapar.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir