1-7 Kasım İzlanda Turumuza Katılın!

Dünyanın en yeni kara parçası İzlanda, bugüne kadar gördüğünüz hiçbir yere benzemiyor. Adaya indiğiniz anda kendinizi farklı bir gezegende hissetmeye başlıyorsunuz bile. Şimdi ise bu doğa harikasına Avrupa’nın en büyük müzik festivallerinden biri olan Airwaves Festivali de ekleniyor.

İzlanda seyahatimiz boyunca nefes kesen şelaleler, siyah sahiller, Interstellar- Game of Thrones gibi prodüksiyonların çekim noktaları ve dünya harikalarının yanında Airwaves Festivali’nin eğlenceli atmosferini de Nordik Simit rehberliğinde deneyimleyeceğiz!

Patika Travel ile birlitke düzenlediğimiz 5. seyahat olacak olan 1-7 Kasım İzlanda turunın günlük programını ve fiyat bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz. Eğer tur hakkındaki sorularınız ve tura katılmak için utku@nordiksimit.org adresine e-mail atabilirsiniz.

Turumuzun fiyat ve ödeme bilgilerine Patika Travel üzerinden ulaşabilirsiniz!

1. Gün

İstanbul > Stockholm > Reykjavik

Sabah 08:50’de Atatürk Havalimanı’ndan THY’nin tarifeli uçağı ile önce Stockholm Arlanda Havalimanı’na uçuyoruz. Pasaport kontrolünden geçtikten sonra bagajlarımızı alıp, saat 13:35’teki Icelandair Reykjavik uçuşumuz için kapıya gidiyoruz.

Reykjavik uçuşumuzun ardından şehir merkezindeki otelimiz 22 Hill Hotel’e yerleşiyoruz. Akşam yemeğinden sonra ise İzlanda’nın en büyük müzik festivali Airwaves’e gitmek üzere yola koyuluyoruz. Airwaves Festivali boyunca, sahneler evlere, kafelere hatta manavlara taşan konserler ile şehir kocaman bir festival alanına dönüşüyor.

Geçtiğimiz yıllarda Sigur Ros, Björk gibi dünyada ünlü isimleri sahnesinde ağırlayan festivalin ilk açıklanan isimleri ise Asgeir, Fleet Foxes ve Emiliana Torrini gibi isimler oldu. Festivalin tam programı ise Eylül’de açıklanacak

2. Gün

Þingvellir – Geysir – Gullfoss – Kerið

Bugün İzlanda’nın en popüler turu olan Altın Tur rotasını gerçekleştireceğiz. Kahvaltımızı yapıp yola çıktıktan yaklaşık 45 dakika sonra Game of Thrones’un da çekildiği Thingvellir Ulusal Parkı’na ulaşacağız. Burada Kuzey Amerika ve Avrupa tektonik tabakaları ayıran fay hattını gözlerimizle görüp, yürüyerek kıtaları aşacağız 🙂

Sonraki durağımız ise Geysir Jeotermal Bölgesi, metrelerce yükseğe fışkıran sıcak su gayzerlerini göreceğiz. 100 dereceye kadar ulaşan gayzerden sonra Avrupa’ nın en güçlü şelalesi Gullfoss’un ihtişamına tanıklık edeceğiz. Ama önce Gullfoss’ta öğle yemeği yiyoruz. Dönüş yolu üzerinde havanın aydınlık durumuna göre Kerid krater gölünde kısa bir mola vereceğiz. Akşam yemeğinden sonra Kuzey Işığı tahminlerine bağlı olarak ışık avına çıkacağız. Ayrıca bugün de festivale katılma şansımız olacak.

3. Gün

Güney İzlanda – Reynisfjara – Dyrholaey

Reykjavik’e yaklaşık 2 saat uzaklıktaki Seljalandsfoss ile başlıyoruz devamında ise hemen yanındaki gizli şelale Gljúfrabúi’yi keşfetmeye gidiyoruz. Bu şelalelerin en güzel yanı, ikisinde de dökülen suların içine girip fotoğraf çektirebiliriz!

Bu eğlenceli şelalelerden sonra İzlanda’nın en meşhur ve en güzel şelalelerinden biri olan Skogafoss’a gidiyoruz. Havanın güneşli olması durumunda burada çok güzel bir gökkuşağı oluşuyor. Daha sonra da gözlem noktasına çıkıp enfes Güney İzlanda’yı bir de yukarıdan izleyeceğiz. Devamında ise öğle yemeği için buluşacağız. Şelaleleri bitirdikten sonra dünya üzerindeki en etkileyici yerlerden birisi olan Reynisfjara ve Dyrholaey’e gideceğiz. Burada alışılmışın dışındaki siyah kum plajını görecek ve bazalt kaya oluşumlarını gözlemleyeceğiz. Akşam yemeğinden sonra ise tahminlere göre Kuzey Işık avımıza devam ediyoruz.

4. Gün

Skaftafell – Jökulsarlon

Kahvaltımızın ardından Güney İzlanda’nın harika manzarası ve yolculuğumuza özel hazırlanan dinlendirici İzlandik müzikler eşliğinde 4 saat sürecek Skaftafell’e doğru yola çıkıyoruz. Volkanik oluşumlar, yosun tarlaları, Avrupa’nın en büyük buzulu Vatnajökull’ün uzantıları olan buzullar yol boyunca tanıklık edeceklerimizden bazıları. Ayrıca yolumuzun üstündeki gizli vadi Fjadrargljufur’e de bugün uğrayacağız.

Skaftafell’e vardıktan sonra dünyada sayılı yerlerde görebileceğimiz ve hatta yakında kürüsel ısınmadan dolayı kaybolacak olan buzullardan birini, Svinafell’i ziyaret edeceğiz. Öğle yemeğinden sonra tepenin hemen ardındaki buzulun uzantısı olan lagüne, Jaökulsarlon’a gideceğiz. Burada buzuldan kopan parçaların buzul gölündeki sakin hareketlerini izleyip daha sonra gün batımı için sahile vuran buz parçalarına yaklaşabileceğiniz Diamond Beach’e gideceğiz.

5. Gün

Reykjavik

Bugün kahvaltıdan sonra Avrupa’nın en farklı şehirlerinden biri olan Reykjavik’te şehir turu yapacağız. Açıklanacak olan festival programına göre turumuza farklı kiliseler, cafeler ve konser salonları ekleyerek Reykjavik’te görülmesi gereken yerleri gezeceğiz. Daha sonra Hallgrimskirkja’da kilisenin en yüksek noktasına çıkarak tüm Reykjavik’i tepeden göreceğiz.

Bugün ayrıca Reykjavik’in en yeni kafelerini, rengarenk evlerini, grafitilerini ve özel tasarım hediyelik eşya mağazalarını keşfetmek için servest vaktimiz de olacak. Dileyenler bileklikleri ile festival sahnelerini de ziyaret edebilecek. Akşam ise yemekten sonra yine tahminlere göre Kuzey Işığı avına çıkabilir ya da tüm hızı ile devam eden Airwaves Festivali’nde en sevdiğimiz sanatçılardan birini görebiliriz. Bu gece ayrıca festivalin son günü olduğu için kapanış kutlamalarını da izleme şansımız olacak!

 

6. Gün

Blue Lagoon

Bugün yoğun geçen gezimizin tüm yorgunluğu atmak için dünyanın 25 harikasından biri olarak anılan Blue Lagoon’a gidiyoruz. Ama öncesinde Seltun jeotermal alanına uğrayacağız.

Bu ilginç noktada kısa bir mola verdikten sonra öğle yemeğimizi yemeye restoranımıza gidiyoruz. Sonra da yaklaşık yarım saat mesafedeki Blue Lagoon’a doğru yola çıkacağız. Burada dünyada eşi benzeri olmayan bir doğal spa deneyimi yaşayacaksınız. İçerdiği zengin mineraller ve silika sayesinde cildi yumuşatan ve rahatlatan bu gölde içkinizi yudumlayarak gezinin yorgunluğunu atacaksınız.

7. Gün

Reykjavik – Stockholm – İstanbul

Hayatınızda asla unutamayacağınız bir deneyimi geride bırakıp, gezinin verdiği mutluluk ve rahatlık ile sabah Reykjavik’ten havalimanına doğru yola çıkıyoruz. Uçağımız bugün 07:35’te.

Yaklaşık 11:30 ile Arlanda Stockholm Havalimanı’na varmış olacağız. Dileyenler bugün 17:35’teki İstanbul uçuşumuza kadar bavullarını emanete bırakıp, Stockholm sokaklarında küçük bir keşfe çıkabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir