Plastik Torbalar Sergide!

Ocak ayında Norveç’in Bergen kenti yakınlarındaki Sotra Adası yakınlarında sahile vuran balinanın karnından çıkan plastik torbalar, Nygårdshøyden Tarih Müzesi’nde sergilenmeye başladı. Balinanın besin zinciri içerisinde önemli bir yere sahip olan ahtapot serginin girişinde insanları karşılıyor. Proje Müdürü Siri Skretting Jansen, balinanın besin bulmak için 2.000 metreye kadar dalıp ahtapot aradıklarını, ancak deniz tabanını kaplayan plastik atıklar ile ahtapot arasında ayrım yapamadığını söylüyor.

Doğa ve Gençlik Örgütü temiz bir çevre için etkinlikler düzenliyor.

‘Plastik Balina’nın bulunmasından sonra Norveç sahillerinde plastik temizleme kampanyası düzenleyen Natur og Ungdom -Doğa ve Gençlik Örgütü Başkanı Ingrid Skjoldvær de ‘‘Plastik balina okyanuslara yaptığımız etkinin üzücü bir örneği. Bu olay Norveç halkının kampanyamıza büyük katılımını sağladı’’ diye konuştu.

Natur og Ungdom’un ‘plastik balinanın tespit edilmesinden sonra düzenlediği 1092 aktivite boyunca 26 bin 469 gönüllünün katılımıyla 173 tondan fazla atık toplanarak, 500 bin metrelik sahil şeridi atıklardan temizlendi.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir