Norveç’te Sanatçılara Oturma İzni ve Hibe

Norveç‘te harika bir fiyortun tepesine konumlanmış Nordik Sanat Merkezi, dünyanın hangi ülkesinden olursa olsun sanatçılara bazı ayrıcalıklar sağlanıyor. Merkez, 2-3 aylık süre boyunca yaşam ve ofis alanı, aylık hibe, oturma izni veriyor ayrıca seyahat masraflarını da karşılıyor. 2017 başvuruları henüz açılmayan programın yeni kayıtları Mart 2016 tarihinde alması bekleniyor.

Sanat Merkezi hakkında daha fazla bilgi vermek gerekirse; programa profesyonel sanatçılar, tasarımcılar, mimarlar ve bağımsız küratörler başvurabiliyor. Eğer seçilen sanatçılar arasında yer alırsanız merkez size aylık yaklaşık 3000TL hibe veriyor ve 1800TL‘ye kadar seyahat masraflarınızı karşılıyor. Sanatınızı icra edebilmek için ise size hem bir stüdyo hem de size özel 50 metre karelik bir daire sağlıyor.

Daha önce başvuran projelere göz atmak ve program hakkında daha fazla bilgi almak için Nordisk Kunstnarsenter Dale resmi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Merkez ve konumlandığı fiyort ise aşağıdaki güzellikte;

dale-apply-750x500 atelier02-web Ute_03 _DSC0022 4installation1

 

27 comments
  1. Nasıl bir proje tam olarak anlayamadım.Projeye seçilenler Norveç’e mi yerleşecek bu konuda net bir bilgi yok.

  2. Bence çok güzel bir proje ama tabi ki biraz daha açıklığa kavuşması gerekir…Katılmayı ve oralarda kalmayı çok isterim…

  3. Bu koşullarda film çekilmez tabi… Ancak başka şeyler yapılabilir. Örneğin bir roman veya bir senaryo yazmak için mükemmel bir fırsat… Katılmak isterim ama nasıl ve ne zaman?

  4. HELLO AUTHORIZED,I AM FROM TURKEY .I AM CERAMİC AND DESİGN TEACHER.BUT I RETİRED FROM MY WORK ..I HAD MASTER DEGREE .I AM PAİNTING AND MAKING CERAMIC .SOMETİMES I TAKE LECTURES TO CHİLDREN…I WAS GRADUATED FROM HACETTEPE UNIVERSİTY .I HAVE BEEN ABROAD A LOT OF TİMES..I STAYED IN ENGLAND AND I HAVE VİSİTED İN STOKE ON TRENT WHICH İS PORCELAİN FACTORY..I ALWAYS İNTERESTED IN EDUCATION ART AND PRODUCE CERAMİC…IF YOU ACCEPT MY APPLICATIONS I WİLL BE VERY HAPPY…WITH MY REGARDS…

  5. THIS ACTIVITY WILL BE VERY SUCCESFULL FOR CERAMIC ARTISTS.AND I WANT TO JOIN THIS ACTIVITY..IT IS A BIG LUCK FOR US…

  6. Sanata ve sanatçıya değer böyle verilir kuru kuru alkış ve çok güzel sözleriyle değil. Sanatçının eserlerini tanıtabilmesi için çok güzel bir uygulama Norveç Hükümetini kutluyorum. Bu uygulamadan faydalanmak istiyorum.

  7. başvuruların bı süresi mı oluyor şu traıhten su tarıhe kadar .yoksa ara ara bakmak mı gerek ?

  8. bende çok istiyorum,sanatımı orda devam ettirmek için her şey yapmaya hazırım ..nasıl başvurulacağını bilmiyorum

  9. Beyinden yoksun vatandaşlar, iyi okuyun açıklıyorum:
    Böyle şeylere başvurular haberi çıkan web sitesinin yorumlarından yapılmaz!, haberde yer alan ilgili linke(bağlantı yani) tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak resmi web sitesinden detaylı bilgi alındıktan sonra ilgili web sitesinin başvuru sayfasından başvuru formu doldurularak yapılır.
    Amk beyin yok kalkmış sadece seçkin sanatçıların katılabileceği bir programa dahil olmak istiyor!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir