İzlanda’da Başbakanın Telefonu Yanlışlıkla Yaşlı Bir Kadına Yönlendirildi

İzlanda Başbakanlık Ofisi’nin telefonu güvenlik görevlisinin küçük bir hatası sonucu Reykjavik’te yaşayan Ingibjorg Sigurvinsdottir isimli yaşlı bir kadına yönlendirildi. Telefonlara cevap veren Sigurvinsdottir, “Gelen telefonlar beni hiç rahatsız etmedi. Bu ülkenin vatandaşıyım ve yardım etmeye her zaman hazırım” diye konuştu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, sabah dokuz buçukta telefonunun aniden çalmaya başladığını ve arayanların başbakanlık ofisine ulaşmaya çalıştığını söyleyen Sigurvinsdottir, yaşadıklarının hoş bir anı kalacağını ve durumdan çok mutlu olduğunu belirtti.

Başbakanlık ofisi, gece çalışan bir güvenlik görevlisinin kısa bir süreliğine masasını terk etmek zorunda kaldığını, bu nedenle aramaları cep telefonuna yönlendirmeye çalışırken yanlışlıkla başka bir numara yazdığını açıkladı.

Güvenlik görevlisi masasına döndüğünde yönlendirmeyi tekrar ofis telefonuna yapmayı unuttu. Ofis çalışanları o sabah telefon araması almayınca durumdan şüphelendi ve sorun kısa sürede çözüldü.

Esprili bir dille Sigurvinsdottir’ın artık ofiste çalışmadığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Johannes Thor Skulason,”Devletimiz adına memnuniyetle yaptığı görev nedeniyle kendisine teşekkür edildi” dedi.

Kaynak: diken.com.tr



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir