Keşif: Amason

Google‘ın varlığına pek inanmadığı İsveçli Amason, folk-pop tarzında müzikle uğraşan ve üyelerinin arasında ismini Bob Dylan şarkısından alan Idiot Wind, Dungen grubunun üyelerinden Gustav Ejstes ve dünyaca ünlü isimlerle (Britney Spears, Madonna, Jennifer Lopez, Katy Perry, Kelis, Girls’ Generation , Sky Ferreira …)  beraber çalışmış ikili Bloodshy & Avant‘ın Avant‘ı Pontus Winnberg bulunuyor.

Grup üyelerinin yaptıkları diğer işlere bakarak Amason’un tarzını tahmin etmek oldukça zor çünkü üyeler Amason‘da daha eskiye dönük, unutlmuş bir tarzda müzik yapmayı tercih ederken solo kariyerlerinde progressive rock’tan pop’a çok farklı işlerle uğraşıyorlar.  Ayrıca Idiot Wind ya da gerçek ismi ile Amanda Bergman daha önce Lykke Li‘nin son albümü I Never Learn‘ün vokallerine katılmış.

Son albümleri Sky City henüz satışa çıkmasa da albümden ikinci klip Kelly parçasına gelmiş ve bir önceki albümlerinden farklı olarak yeni sesler kullanmayı tercih etmişler. Özellikle Kelly parçası gerçekten insanın içine huzur dolduruyor. Klipte de albümden gelen ilk video’da gördüğümüz figürler kullanılmış.

Grubun önceki çalışmalarından Ålen‘i dinlerseniz de yukarıda bahsedilen tarz değişikliğinin biraz farkına varmış olacaksınız. Sayfanın en altında ise grubun Spotify playlistine erişebilirsiniz!


10380120_786017788123458_940332541515219258_o
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir