Processed with VSCOcam with c1 preset

Nutshell 2015’te İlk Gün

Batı Norveç Caz Merkezi ve Nattjazz tarafından Norveç Dışişleri Bakanlığı, Norveç Caz Federasyonu gibi önemli kurumların da desteği ile hazırlanan Nutshell festivaline Norveç Büyükelçiliği‘nin desteği ile bu sene Nordik Simit de sizlere Bergen‘den haberler paylaşmak için bu sene katılım gerçekleştiriyor.

27 Mayıs ile 31 Mayıs arası sürecek olan etkinliğin ilk günü tahmin edilebileceği gibi çok keyifli geçti. Şehrin farklı yerlerinde performanslar izleyeceğimiz Nutshell Showcase programında ise ilk gün Bergen‘in tarihi öneme sahip Norveç Tekne Kulübü binasında Norveç‘in enerjik/ yenilikçi caz gruplarından Kristi & Ola ve Equinox 20’şer dakikalık performanslarını sergilediler.

#Keşif

Kristi & Ola

Kemanist Ola Kvernberg ile solist Kirsti Huke 2010 yılından bu yana ikili olarak Oslo’da performanslarını sergiliyorlardı. Perkusionist Erik Nylander’in aralarına katılması ile grup Nick Cave, ABBA, The Velvet Underground gibi sanatçıların parçalarını kendi caz tınıları ile yorumlamaya başladılar. 2015 yılının sonuna doğru ise ilk albümlerini çıkartmaya hazırlanıyorlar.

Equinox

Modern tarzda caz yapan dörtlü Norveç’in yeni caz sahnesinin en önemlimyapı taşlarından biri olmaya aday. Grubun bitmeyen enerjisi, geleneksel tarz ile birleşince ortaya da beklenildiği gibi yepyeni çarpıcı bir performans ortaya çıkıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir