Keşif: Joose Keskitalo

Yaklaşık olarak 189000 tane gölü olan, insanı az sazları çok olan ülkesi Finlandiya‘dan sıradışı bir müzisyen var şimdi sırada. Asıl ismi Joose Frans Esko Keskitalo olan sanatçı gerçektende sıradışı diye adlandırılabilecek biri. 2014 yılında çıkan son albümüyle birlikte tam 7 albümü bulunan sanatçı şarkı sözlerini daha çok ölüm, şeytan, tanrı, aşk gibi olgular üzerine yazdığından, sanırım sözlerine en güzel uyan ritmleri henüz kendide tam karar verememiş.

joose keskitalo

İlk albümünden itibaren rock’n roll, jazz, akustik, folk ritmleri üzerinden giden sanatçı bu yüzden her ortam da dinlenebilecek alternatif müzikler kapsamında değerlendirilebilir. Gerek Aki Kaurismaki’nin dans edilen sahnelerinde gerekse klasik bir dağ evinde çam ağaçlarına yağan karı elinizde kahveyle izlerken dinlenebilecek türde biri.

Dilimize yakınlığıyla rivayet edilen Fince’nin aslında fonetikte ne kadar güzel olduğunu Finli arkadaşın sözlerinden bir kez daha anlıyoruz. Ülkemizde (benim çevremden gördüğüm kadarıyla) hiç bilinmeyen Joose Keskitalo’yu umarım siz de benim gibi seversiniz de karanfil elden ele yaparak belki kendisini Türkiye’de izleyebiliriz.

1 comment
  1. Sözleri anlamayınca insan müziğin şekline bürünüyor çabucak. Pıhtılaşmanın başladığı damarlarımda gezinen sürüngenleri doyurmaya çalışırken kapı çaldı. Şimdiyle biraz sonranın kesiştiği yerdeyken ikinci adımımı atmıştım ki pencereden giren kanatsının güvercin olabileceği aklıma gelirdi de pelikan olacağı aklıma gelmezdi. Dolaptaki kefallerden 5-6 tanesinin buzunu çözüp keselerine bıraktım. Sonuçta neler olduğunu bilmemem onları aç bırakmam ya da kötü davranmama sebep değildi. Açtığımda kapıyı karşımda duran maymunla aramda %93 oranında gen benzerliği ardı. Elini sıktım, teşekkür edip gönderdim. Sonrada bitti şarkı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir