Nueve Reinas

Güney Amerika çok büyük bir kıta ve her bir ülkenin kendine özgü belli başlı özellikleri var; mesela Brezilya denince akıllara futbol ve samba gelirken Kolombiya dediğimiz zaman kahve ve Marquez anılır; Arjantin ise genelde tangosuyla hatırlanır. Ancak bu sefer bu kıtanın çok farklı bir yönüne, sinema kültürüne değineceğiz ve durağımız Arjantin.

“İzleyiciye her zaman olabildiğince fazla acı çektir” demiş Alfred Hitchcock, filmlerinde her zaman bir şey olacağını bilip, tahminler yürüttüğümüz halde yine de bombayı göstermesine rağmen onu bir türlü patlatmaz. Nueve Reinas da bu tür bir film. Benzin istasyonunu soymaya çalışırken yakalanan Juan (Gastón Pauls) ve onu “kurtaran” Marcos (Ricardo Darín) bu olaydan sonra yeteneklerini birbirlerine gösterir ve Marcos’un teklifi üstüne bir anlaşma yaparak 24 saat boyunca beraber insanları dolandırmaya karar verirler. Özellikle laf oyunlarını ve küçük oyunlarla kandırmaları sevenler için eğlenceli bir ikili Juan ve Marcos; önceden birbirlerine çok güven duyamasalar da zamanla tesadüfi yollarla daha büyük işlere girişmeye karar verirler.
http://www.busene.com/wp-content/uploads/2014/06/darin.jpg
Film hem eğlenceli, hem de heyecanı hiç elden bıraktırmayan cinsten. Arjantinli yönetmen Fabian Bielinsky sürekli bir şeylerin ters gideceği hissini yaşattırıyor insana, “Kesin şu olacak”, “Şurada şu mu olmuştu” tarzında türlü türlü tahminler yürütüyorsunuz bu ikiliyi izlerken. Film ilerledikçe hikayeye dahil olan kişi sayısı artıyor ve her şey daha da karmaşıklaşıyor. Bu kişilerden olan Valeria (Leticia Brédice), Marcos’un kardeşi, kimi zaman Juan ve Marcos’a yardım ediyor, kimi zaman da onların aleyhine çalışıyor.

 

http://fernandoperales.files.wordpress.com/2010/12/nueve-2.jpg
Marcos (sol) Juan (orta) ve Valeria (sağ) birbirlerine olan güvenlerini sorgularken

Sadakatin ve güvenin bol bol sorgulandığı bu filmde, siz de izleyici olarak Juan ve Marcos’un kurdukları bu enteresan dünyaya çekiliyorsunuz. Önünüze verilenin gerçek olmadığı bariz olduğu halde kimi zaman siz de onlar tarafından kandırılıyor, hatta dikkatinizi sorgular oluyorsunuz; kimin kazanacağını ya da neyin doğru olduğunu bir türlü göstermiyor Bielinsky. Arjantin’de geçen ve Hitchcock’u andıran, Italyan İşi tarzında dolandırıcılık içeren heyecanlı filmleri sevenler için güzel bir film Nueve Reinas. Bu 2 “alavere dalavere” ustasını izlerken yönetmen sonuna kadar acı çektiriyor gerçekten de, ama oldukça eğlendiriyor da.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir