Buffalo ’66

Bir adamın tanrısal yeteneklerini sergilediği yapım : Buffalo ’66.

Vincent Gallo‘nun müziklerini, senaristliğini, yönetmenliğini yaptığı ve başrolü Christina Ricci ile paylaştığı Buffalo ’66, her sahnesinde bağımsız duruşunu belli eden bir Amerikan filmi.

Film, ailesiyle sorunlu ilişkisinin karakterine yansıması üzerine yaşadığı sıkıntıları açıkça gösteren Billy ve sakin tavırlarıyla sevgisini paylaşmaktan çekinmeyen, naif bir kadın olan Layla’nın “saf aşk”ını göstermeye çalışıyor.

Bazı anlarda fotoğraf hissi yaratmayı denemiş olan bu film, sıkıcı sayılabilecek sahnelerden arınmışa benziyor. Gallo’nun müzik yeteneği sayesinde klasik olabilecek bir bowling sahnesini bile, “Moonchild” ile  renklendirip seyirciyi aniden mutlu etmeyi başarmış.

Aile, arkadaş, sevgili gibi kavramlardan uzak, saf sevgiye muhtaç Billy’i keşfediyor Layla.

Ana hatlarıyla klasik bir olay örgüsüne sahip gibi algılanabilmesine rağmen, gerek karakterlerin simgelediği psikolojik haller, gerekse hem sade hem canlı tutulmuş sahne ve diyaloglar, bu filmi klasik algıdan çok uzağa taşırken, bunu kalıplaşmış temalarla (klasik amerikan aile yaşantısı gibi) göstermesi filmi daha da başarılı kılıyor.

1998 yapımı bu filmi izledikten sonra üzerinizde güzel bir his kalacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir