The Local’in haberine göre bütün İsveç tüm ormanları, dağları, gölleri ve 290 belediyesi ile Minecraft’ta harita oluyor! Tüm coğrafi verilerini sanal ortama aktarmayı amaçlayan İsveç haritayı 18 Aralık’ta yayınlamayı planlıyor.
Lantmäteriet (İsveç’in Ulusal Coğrafya Araştırma/ Haritalama Ajansı) tarafından hazırlanan projede tüm yapıları ile birlikte dünyanın İsveç‘te geliştirilen ve geçtiğimiz sene 2,5 milyon dolara Microsoft tarafından satın alınan Minecraft üzerinden İsveç‘in en detaylı haritalarından birisini oluşturacaklarını söylüyor. Proje’nin İsveç’in sanal sektördeki yeri için çok önemli olmasının ve yanında, yetkililer tarafından “hem çocuklar için de güzel bir yeni yıl hediyesi olur” gibi açıklamalar gelmiş.
Daha önce Nordik ülkelerden Danimarka‘da ve Norveç‘te de benzer projeler görülmüştü fakat hiçbiri bu kadar detaylı ve büyük bir alanı kapsamamıştı. Ayrıca Danimarka haritası ABD’li hackerlar tarafından bombalar ile patlatılıp işgal edilmişti.
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/CIqvn02F648″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>