Karl Ove Knausgaard’ın Stockholm Rehberi

Norveçli yazar Karl Ove Knausgaard’ın 3600 sayfalık ‘Kavgam’ serisinin ikinci kitabı olan ‘Aşık Bir Adam’ kitabının büyük bir çoğunluğu Stockholm’de geçiyor. Eski eşini, yeni aşkını, en yakın arkadaşıyla konuşmalarını ve hatta ailesinin en derin sırlarını, hayali karakterlerin ardına sığınmadan, cesurca anlatan Knausgaard; kitap boyunca sık sık Stockholm’deki favori mekanlarından da bahsediyor.


kahvaltı için

Saturnus, menüsünde kahvaltı veya “fika” için birçok seçenek bulunduruyor. Burası aynı zamanda Knausgaard ve eşi Linda’nın Stockholm’deki favori kafesi.


öğle yemeği için

Knausgaard, eşi Linda Dramatiske Institutet’de eğitim aldığı dönemde, eşiyle birlikte öğle yemeklerini sürekli ,Dramatiske Institutet’e oldukça yakın olan, Filmhuset Bar & Bistro‘da yediklerini söylüyor.

View this post on Instagram

#meny #matsedel #lunch #dagenslunch

A post shared by filmhusets bar och bistro (@filmbarbistro) on


Knausgaard’ın kızı Vanja’yla sık sık ziyaret ettiği Moderna Museet birçok sergiye ev sahipliği yapmanın yanı sıra, içerisinde çocuklu ailelerin de rahatlıkla yemek yiyebileceği çok güzel bir restoran bulunduruyor.


akşam yemeği için

Pelikan, Knausgaard’ın kitap boyunca en çok vakit geçirdiği mekan, belki de Stockholm’deki favorisiydi. Knausgaard’ın anlatımıyla Pelikan, “…zorlama bir havası olmayan, 1930’lu yıllardan beri insanların bira içip sohbet etmeye geldikleri bir yerdi.” Knausgaard’ın Pelikan’daki favorisi ise klasik İsveç köfteleri.


Den Gyldene Freden, Stockholm’un Gamla Stan bölgesinde bulunan, 1700’lü yıllardan kalma bir restoran. Klasik İsveç köftesi, Den Gyldene Freden’in de en popüler yemeklerinden.


içki için

Södermalm bölgesinde yer alan Folkoperan, birçok başarılı opera etkinliğine ev sahipliği yapmanın yanı sıra, içerisinde Knausgaard’ın eşi Linda’yla sık sık uğradığı Folkbaren adında bir bar da bulunduruyor.


Knausgaard’ın bir başka favorisi ise, “…1920’lerden beri değişmeden kalan güzelim art nouveau bar…” Gondolen.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir