Vill Vill Vest Keşifleri

Norveç’in 4 showcase festivalinden biri olan Vill Vill Vest, daha önce sizlerle sık sık paylaştığımız by:Larm gibi Norveç’in en yeni yeteneklerinin sahne aldığı minik bir festival. Gündüzleri müzik endüstrisinden, iklime birçok farklı konuda konferansların düzenlendiği akşamları ise yeni yetenekleri keşfetmemizi sağlayan birçok konserin gerçekleştiği festivalden favorilerimi sizler için bir araya derledim.

Hedda Mae

Norveç’in müzik şehri Bergen’in en yeni yeteneği olan Hedda Mae, festivalin en çok konuşulan isimlerinden birisi oldu. Henüz dijital platformlarda parçası olmamasına rağmen herkesin heyecanla yeni parçalar yayınlamasını beklediği Hedda’yı şimdilik YouTube’da yayınladığı VLOG’lardan takip edebilirsiniz. Müzikal hayatının arka planını gösterdiği videolarda ara ara şarkılarını da duyabilirsiniz 🙂

Cavego

Daha önce Norveç’in mükemmel doğasından ilham aldığı parçaları sizlerle paylaşmıştık. 70’ler ve 80’lerden disko tınılarını günümüz modern altyapıları ile birleştiren Cavego, festivalde “space disco”nun hakkını veren bir performans sergiledi.

SOFIA

Fake it, Hollow gibi bizim de sık sık çalma listelerimize konuk ettiğimiz SOFIA, Vill Vill Vest’teki favorilerimizden birisiydi. 2020’nin başlarında ilk EP’sini çıkaracak olan SOFIA eminiz ki önümüzdeki yıl kendinden sıkça bahsettiderecek.

Emma Jensen

Nordik Simit’i takip edenlerin mutlaka daha önce ismini duyduğu, bizim de daha önce by:Larm’da dinleme şansı elde ettiğimiz Emma, Vill Vill Vest’te sahnesiyle bir kez daha emin adımlarla pop dünyasına giriş yaptığını bizlere gösterdi.

iris

Son zamanlarda adını sık sık duymaya başladığımız iris de festivalin gözde isimlerinden birisiydi. Sahnesini tamamen değiştiren iris, by:Larm’da yakaladığı başarısını Vill Vill Vest ile mükemmel bir yere taşıdı.

Maria Træbakken

Tüm parçaları Norveççe olsa da dili bilmeseniz dahi dile dolanan şarkıları ile Maria Træbakken, beklediği çıkış tarihinden önce sayılı canlı performanslarından birini Vill Vill Vest’te verdi. Önümüzdeki dönemlere çok güçlü bir şekilde hazırlanan Maria, herkesin radarında olması gereken birisi.

Jens

MADE’in en son keşiflerinden biri olan Jens, Bergen pop sahnesinin en yeni isimlerinden birisi. Nordik popun cool melodileri ile sıcak tınıları bir araya getiren Jens, arkasındaki destekle birlikte Norveç’in büyük yıldızlarından biri olacağı kesin gibi.

SKAAR

SKAAR’ı yeni keşif olarak yazmak belki biraz yanlış olabilir çünkü aslında kendini daha önce kanıtlamıştı. Fakat tüm festivalde en çok konuşulan performans onun olduğu için yazmadan geçmek olmaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir