Vandbakk’ın Oslo Rehberi

Nisan ayında ‘Emotions’ adlı ikinci teklisini yayımlayan Vandbakk yeni projesi Dalileo ile de dinleyici karşısına çıkmıştı. Vandbakk yeni parçalarla geri dönmüşken biz de ona Oslo’da en çok yapmayı sevdiği şeyleri sorduk.


yemek için

Oslo’da Hint yemeği yemek istiyorsanız Curry and Ketchup aradığınız her şeye sahip. Zengin bir atmosfer, güleryüzlü ekip ve en önemlisi yemek harika. Eğer ki dışarıdaysanız ve gece döner yemek istiyorsanız The Corner‘dan başka bir yere gitmemelisiniz. Burada döner yedikten sonra diğer bütün kebaplar vasat geliyor. Üzgünüm diğer restoranlar.


içki için

Kesinlikle Dattera til Hagen. Rengarenk temasına bayılıyorum. Buraya gidin ve sarhoş olun.


kahve için

Kahve içmeli herhangi bir senaryoda bence Kulturhuset her şeye sahip. Çalışmak ve işleri bitirmek için harika bir mekan ama aynı zamanda takılmak için de. Oldukça büyük bir mekan, alan da çokça var. Havalı gibi gözükse de oldukça mütevazı bir yer.


dans etmek için

Bu soruya cevap vermek çok zor, ama sanırım BLÅ‘ya daha yakınım. Belki de The Corner’a yakın olduğu için. Aynı zamanda geniş bir dans pisti var, tavanı epey yüksek ve oldukça havalı DJ’ler ayarlıyorlar. BLÅ’ya tek başıma gitsem bile çok güzel vakit geçirebilirim.


müzik için

Jaeger. Bu mekana dair her şeyi çok seviyorum. Dışarıdaki bölgesi, barı, bodrumdaki dans pisti. En önemlisi de müzik hep çok iyi. Kendi DJ’leri olmasına rağmen aynı zamanda daha büyük isimler için de bir sahneleri var.


şehirden kaçmak için

Benim için şehirden kaçmak stres atmakla aynı anlama geliyor, bu nedenle hep kaykay parkına gidiyorum. Bu noktada Oslo Skatehall’dan bahsetmezsem olmaz. İç ve dış mekan iç içe. Son zamanlarda birçok kaykay parkı inşa ettiler, eğer ki kaykay kaymayı seviyorsanız Oslo’ya aşık olacaksınız.


albüm alışverişi için

Bare Jazz adlı mekana bayılıyorum. Hem bir kafe hem de plak dükkanı. Başka neye ihtiyacınız vardı?


kıyafet alışverişi için

Oslo’da bir sürü iyi vintage kıyafet dükkanı var ama benim favorim Robot. Gidin kendinize göre bir şeyler bulun.


ilk buluşma için

İlk buluşma için birlikte bir şey yapmak bence çok önemli. Bu nedenle Oslo Camping‘e gitmenizi öneririm. Kapalı minik bir golf yeri ve alkol satıyorlar. Daha da fazlası çaldıkları müzikler çok iyi. Aşkı bulmada iyi şanslar, sizi orada bir yerde bekliyor.


ilham için

Bisiklet kiralayın ve Tjuvholmen‘den Bygdøy‘e kadar gidin. Güzel bir yolculuk, özellikle yaz döneminde Oslo’daysanız kesinlikle es geçmemelisiniz.


yürüyüş için

Grünerløkka çevresinde yürüyüşe çıkın, alışveriş yapmak için ve yemek yemek için çok iyi yerler var. Frognerparken‘a da mutlaka gitmelisiniz.


uyku için

Yatak bulduğunuz herhangi bir yer olabilir.


en iyi manzara için

Oslo’daki güzel çatıları görmek için benim favori noktam Tøyenparken. Oraya gidin, gözünüze iyi bir nokta kestirin ve şehrin manzarasının tadını çıkarın.


en sevdiğin yerel mekan

Eski şehre (Gamlebyen) gidin. Şehrin bu kısmını çok seviyorum. Burada GSF‘yi, başka bir deyişle benim favori kaykay parklarımdan birini bulacaksınız. Eski bir köprü üzerine kurulan bu park, şehrin biraz dışında bulunuyor. Şehrin meşgul atmosferinden kaçmak için harika bir mola. Etrafınızda hep kaykaycılar var, bence çok iyi insanlar. Ayrıca manzara da çok güzel.

2 comments
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir