Keşif: JON OLAV

2018’de Norveç Başbakanı Erna Solberg’e hiciv niteliğinde yazdığı parçası ‘Hei Erna’ ile sesini duyuran JON OLAV, kısa bir süre içinde ülkenin en büyük festivallerinde sahne aldı. Politik mesajlar içeren parçalarıyla OLAV, oldukça iddialı bir çıkış yaptı. Ardından ‘Ung Poesi‘ adlı albümünü yayımlayan müzisyen, Güney Norveçli diyalektiğiyle oldukça yerel hikayeler anlattı. ‘Hei Erna’ya kıyasla daha eğlenceli ve gençliğe dair parçalarıyla JON OLAV ‘Ung Poesi’ albümüyle farklı bir yerde kendini konumlandırıyor.

JON OLAV, az sayıda debutanın yapacağı belli belirsiz bir karar verdi. Bir deney olarak, albümünü Facebook’ta tanıtmadan yayımladı. Bunu, dünyanın en büyük çevrimiçi topluluğuna bağlı olmadığını kanıtlamak için yaptı. Ayrıca albüm yayımlandığı ilk gün 150.000 kere dinlendi. Çevrimiçi toplulukların belirlediği kurallardan yorulan müzisyen hiçbir şey kaybetmeyeceğini düşündü.

Albümün öne çıkan parçaları arasında ‘Repetitivt System’, ‘Gutt med raud caps’ ve ‘Talentfabrikk’ yer alıyor. JON OLAV, Norveç gibi bir refah ülkesini eleştirdiği için bizlere İskandinavya’dan alışılmadık bir perspektif de sunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir